26 / 04 / 2024

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar'da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Afyonkarahisar ve Denizli'de ev, arsa ve otomobil ilanlarıyla dolandırıcılık yaptığı öne sürülen toplamda 5 kişi tutuklandı.



Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, internet üzerinden satışa sunulan 2. el otomobil, tarım aletleri, traktör, daire, arsa gibi ilanlar için ödenen kapora üzerinden dolandırıcılık yapıldığı ile ilgili olarak düğmeye bastı ve operasyon başlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu incelemede, internet sitelerindeki ilanların kopyalandığı ve aktarılan detaylara göre, piyasa değerinin altında satışa sunulduğu ve alıcılardan da konuyla ilgili olarak kapora alındığı bildirildi.

Afyonkarahisar da dolandırıcılık operasyonu: Sahte ilan yayınlayan 5 kişi tutuklandı!

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Denizli ve Afyonkarahisar'daki belirlenen adreslere gerçekleştirilen operasyonda şüpheliler Y.Y,  F.K. H.E, OY,ve G.S. gözaltına alındı.

Konuyla ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Jandarmadaki işlemlerden sonra "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt kapsamında bilişim sistemlerinin banka veya kredi kurumlarının aracı olarak kullanılmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla adliyeye sevk edilen toplamda 5 kişi tutuklandı.

Ev alacaklar dikkat! Kapora dolandırıcılığına kanmayın!


Geri Dön