29 / 03 / 2024

Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Kira artış oranı hesabının nasıl hesaplanacağı, işyeri ve konut sahiplerinin Ağustos ayı ile beraber konut kira zammını yapmaları için en önemli veri olarak kabul edilen ÜFE – TÜFE oranları TÜİK tarafından açıklandı.



Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?

Taşınmaz mal kiralamalarında taraflar arasında yıllık kira sözleşmesi yapılıyor. Sürenin yenilenmesi halinde kira bedeline de yıllık artış yapılıyor.


Kira artışı hesaplamaları mesken ve işyerlerinde farklı şekilde yapılıyor. Mesken kiralamalarında dönemin üretici fiyat endeksine göre yapılıyor.


Yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak kira bedeline ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında üretici fiyat endeksindeki artış oranını geçmemek koşuluyla geçerli oluyor. Bu kural sadece mesken kiralamalarında uygulanıyor. Peki,  Ağustos ayında kiralar ne kadar artacak?


Yurt içi üretici fiyat endeksi aylık %0,32 düştü

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2015 yılı Temmuz ayında bir önceki aya göre %0,32 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre %5,15 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre %5,62 artış ve on iki aylık ortalamalara göre %6,43 artış gösterdi.




Kira artış oranı Temmuz 2015!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com







Geri Dön