26 / 04 / 2024

Ahmet Cemal Dördüncü kimdir?

Ahmet Cemal Dördüncü kimdir?

Ahmet Cemal Dördüncü, Akkök Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı'dır. Peki Ahmet Cemal Dördüncü kimdir? Akkök Holding'ten önce nerede çalışmıştır? İşte Ahmet Cemal Dördüncü'nünü biyografisi...



Ahmet Cemal Dördüncü kimdir?


Ahmet Cemal Dördüncü, 1953 yılında İstanbul doğdu ve Çukurova Üniversitesi İşletme bölümünden mezun olmuş, sonrasında, Mannheim ve Hannover Üniversitelerinde lisansüstü çalışmalar yaptı. 


İş hayatına Almanya’da Claas OHG firmasında başlayan Dördüncü, 1984-1987 yılları arasında Türkiye’de Mercedes Benz A.Ş. firmasında kariyerine devam etti. 


Ahmet Cemal Dördüncü 1987 yılında Sabancı Grubu’na katıldı ve 1998 yılına kadar Kordsa A.Ş.’de çeşitli görevlerde yer aldı. 1998 yılında Grubun DUSA firmasında DUSA Güney Amerika ve daha sonra DUSA Kuzey Amerika’da Genel Müdür/Başkan olarak görev yapan Dördüncü, 2004 yılında H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı görevinin ardından, 2005-2010 yılları arasında H.Ö. Sabancı Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. 


3 Eylül 2012 tarihinde Akkök İcra Kurulu Üyesi olarak Akkök Grubu’na katılan Ahmet C. Dördüncü, Ocak 2013’ten itibaren Grup’un İcra Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekte. İngilizce, Almanca, Portekizce ve İspanyolca bilen Dördüncü, Ulusal İnovasyon Girişimi’nin Kurucu üyelerindendir. Endeavor Türkiye kuruluşuna üye olup, TÜSİAD Enerji Çalışma Grubu’nun eski Başkanı’dır. Halen International Paper şirketinin Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunmaktadır.


Ali Raif Dinçkök kimdir? Öğrenmek için tıklayın!


Ömer Dinçkök kimdir? Öğrenmek için tıklayın!


Raif Ali Dinçkök kimdir? Öğrenmek için tıklayın!

Nilüfer Dinçkök Çiftçi kimdir? Öğrenmek için tıklayın!


Geri Dön