26 / 04 / 2024

Aile Destek Paketi ile ilgili flaş gelişme! Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Bakan Derya Yanık açıkladı

Aile Destek Paketi ile ilgili flaş gelişme! Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Bakan Derya Yanık açıkladı

Milyonlarca yardıma muhtaç kişinin beklediği Aile Destek Paketi’nin detayları ortaya çıkıyor. Aile Destek Paketi paraları yattı mı? Aile Destek Paketi kapsamında ne kadar verilecek? İşte detaylar…



AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ KAÇ TL OLACAK?

Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin faydalanmasını beklediklerini söyledi ve "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım kriterler var. Aylık 450 TL, 550 TL, 600 TL olmak üzere üç şekilde destek vereceğiz" açıklamalarını yaptı.

İŞTE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

Aile Destek Programına başvuru kriterleri ise şu şekilde:

-Türk vatandaşı olması

-Mavi Kart sahibi olmaması

-Hanesinde kamu işçisi, memur, noter ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya vatandaşarın bulunması durumlarında başvurular değerlendirme kapsamına girmeyecek

-Yerleşim adresinin yurt dışında olmaması,

-Kişinin 18 yaşından büyük olması,

-Bunlarla birlikte destekten faydalanabilmek için hanedeki kişi başına gelirin net asgari ücretin 3'te 1'inden yani 1. 833 TL’den az olması gerekiyor. 4 kişilik bir ailede 7. 300 TL’nin altında gelir varsa destekten faydalanabilir.

Aile Destek Paketi ile ilgili flaş gelişme! Aile Destek Paketi ödemeleri yattı mı? Bakan Derya Yanık açıkladı

EDİTÖR NOTU: Bu haber 28 Temmuz 2022 tarihinde saat 14.55’te yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 17,91 Türk Lirası, euro 18,31 Türk Lirası, altının gramı ise 1015 Türk Lirası değerinde.

Son dakika! Milyonlarca EYT’li bunu bekliyor! EYT ile ilgili flaş gelişme! Bakan Vedat Bilgin açıkladı

Emekli maaş farkları ne zaman yatıyor? Memur, emekli, malul, dul ve yetim aylığı ne kadar oldu? Tarihleri kaçırmayın

Aidat ücretlerine ne zaman indirim yapılacak? Site aidatınıza zam yapıldıysa bu ayrıntıya dikkat edin!

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön