26 / 04 / 2024

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programı nedir?

Aile Destek Programı başvurusu nasıl yapılır? Aile Destek Programı nedir?

Aile Destek Programı gündemde yer alıyor. Vatandaşlar, Aile Destek Programı nedir? Aile Destek Programı nasıl yapılır? Şeklinde sorular yanıt bulmayı bekliyor!



AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programına başvuruların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, açıklamasında başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini belirtti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin faydalanmasını düşündüklerini söyleyerek, "Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 olmak üzere üç kategoride destek vereceğiz'' şeklinde konuştu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, vatandaşların başvurularını e-devlet üzerinden yapabileceklerini iletti. Bakan Yanık, e-devlet uygulamasını kullanmayanların Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıflarına başvuru yapabileceğini açıkladı.

AİLE DESTEK PROGRAMI NEDİR?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı "Türkiye Aile Desteği Programı"na ilişkin Bakan Yanık, "Mevcut sosyal yardım yararlanıcıları yoksulluğun yanında başlıca dezavantajları da olan gruplar iken, bu paketle biz ekstra bir dezavantaja gerek olmaksızın, sosyoekonomik düzeyi belirlenenin altında olan vatandaşlarımıza da sosyal yardım desteği sağlayacağız" dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Türkiye Aile Destek Programı'ndan yılda yaklaşık 4 milyon hanenin yararlanmasını bekliyoruz. Hanelerin gelir durumlarına göre belli birtakım şartları var. Aylık 450, 550, 600 lira olmak üzere üç bölümde destek vereceğiz. Yıllık 5 bin 400 ila 7 bin 200 lira arasında değişecek. Bunu 12 ay boyunca süreli ve düzenli yapmış olacağız. Başvuruları inşallah 27 Haziran Pazartesi günü almaya başlayacağız" dedi.

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?

Rubenis Tekstil halka arz talep toplama tarihleri belli oldu mu? Rubenis Tekstil halka arz fiyatı ne kadar?

Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrette son durum nedir?

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön