27 / 04 / 2024

Akkuş Gayrimenkul'e Lübnanlı ortak!

Akkuş Gayrimenkul'e Lübnanlı ortak!

Beylikdüzü'ndeki Alya Penta projesinin satışlarına devam eden Akkuş Gayrimenkul, Lübnanlı iş adamı Ahmet Hatip ile ortak oldu.



 

Abdülkadir Akkuş, Akkuş Grup'un temellerini denim sektöründe faaliyet gösteren Akkuş Tekstil ile 1993 yılında atmıştı. Mardinli Akkuş Ailesi'nin, bugün Akkuş Tekstil, Akkuş Moda, Akkuş Gayrimenkul ve Regant Kimya isimli şirketleri bulunuyor.

 

Akkuş Tekstilin hem Mardin'de hem de İstanbul'da yatırımları var. Denim sektöründe faaliyet gösteren grubun amiral gemisi Akkuş Tekstil üretiminin tamamını ihraç ediyor. Tekstil, gayrimenkul ve kimya sektöründe toplam 600 çalışanı bulunan Grup, 150 milyon TL olan cirosunu iki yıl içinde 250 milyon TL'ye çıkarmayı hedefliyor.
Akkuş Grubu bugüne kadarki büyümesini denimde yapmış. Buradaki büyümesi devam ederken grubun son dönemlerde öne çıkan işi ise gayrimenkul. İstanbul Beylikdüzü'nde rezidans projeleri bulunan Akkuş Gayrimenkul'ün bu alandaki markası ise Alya Penta. İlk etabını geçen yıl tamamlayan firma, ikinci etaba halen devam ediyor. 2018 Ekim'de teslim edilecek ikinci etabın teslim süresini de öne çekerek Nisan 2018'e almışlar. Grubun gayrimenkul yatırımları yabancıların da ilgisini çekmiş. Lübnanlı iş adamı Ahmet Hatip ile ortaklığa girmişler. Boss 4 Gayrimenkul adında yeni bir şirket kurarak yeni bir proje yapmaya karar vermişler. Alya Penta'ya komşu bir arazide Alya Grandis ismiyle rezidans yapacaklarmış. Bu arada Akkaş Gayrimenkul, Lübnanlı ortaklarından bağımsız olarak Beylikdüzü Kavaklı bölgesinde ayrı bir projenin hazırlığını da yürütüyormuş.
 

Para

 

 


Geri Dön