29 / 03 / 2024

Alanya turizmi 12 aya yayacak!

Alanya turizmi 12 aya yayacak!

Turizmi 12 aya yayma çalışmalarını sürdüren Alanya, yaşlı ile engelli gruplarına giren ve seyahat edebilen 116 milyon Avrupalı'yı bölgesine çekerek bu pazardan pay almak istiyor.



ALANYA Belediyesi ve Alanya Yat-Yelken Kulübü tarafından başlatılan. Alanya Kaymakamlığı Proje Koordinasyon Birimi ve Antalya Deniz Tiearet Odası tarafından desteklenen 'Hayata Yelken Aç Projesi'nin tanıtım kokteyli 5 Aralık günü saat 15.00*de Alanya Turistik işletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından Alanya Marina'da gerçekleştirilecek. 


ALANYA İÇİN İLK YERLİ ÜRETİM 

Engelli bireylerin spor yaparak yaşama aktif katılımını hedefleyen bu strateji doğrultusunda oluşturulan Hayata Yelken Aç Projesi "nde Türkiye'de ilk defa Marmaris'te Alanya Belediyesi için yerli üretimi yapılan engellilere özel İSAF standartlarında tasarlanan ve 2.4mr paralimpik yelkenli kullanılacak. 


OLİMPİYAT STANDARTLARINA UYGUN 

24 metrekare yelken alanına sahip tekne. 4 metre 16 santimetre uzunluğunda ve 4.65 metre yüksekliğinde bulunuyor. Tekne 20 knot rüzgarda 15 deniz mili hız yapabiliyor. Tekne ayrıca uluslararası yarışlara ve olimpiyatlara katılabilmesi için gerekli tüm belgelere sahip. 


"Engelsiz Turizm" çalışmalarının sosyal entegrasyona sağladığı katkıya ek olarak ekonomik gelişim ve turizmin 12 aya yayılabilmesi için büyük önem taşıdığını kaydeden Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Al Tİ D Başkanı Burhan Sili. paralimpik yelkenli sporunun gelişmesi için Alanya Belediyesi ile işbirliği içerisinde olduklarını söyledi.


PAZARI HAREKETLENDİRECEK 

Avrupa Komisyonu ve desteklediği kurum okul ENAT-European Network for Accessible Tourism tarafındım yapılan araştırmalara göre. 

Avrupa'da yaşayan yaklaşık 37 milyon engelli ve 120 milyon engelli grubuna giren yaşlı birey bulunuyor. Toplam 157 milyon bireyden oluşan bu topluluğun yüzde 74'lıik kısmının (116 milyon) seyahat edebilir bireyler olduğu tahmin ediliyor. Buna karşın söz konusu yüzde 74'liik kesimin sadece yüzde 17"lik (20 milyon) kısmı aktif olarak yurt dışı tatiline çıkabiliyor. Bu sebeple "EngelsizTurizm" atıl turizm pazanna hareket kazandıracak önemli bir etken olabileceği gibi. sezon yoğunluğunun düştüğü aylarda da pazarı hareketlendirecek ve turizmi 12 aya yayabilecek bir büyüklüğe sahip. 

Antalya Yeni Alanya


Geri Dön