19 / 04 / 2024

Kapadokya, kış turizmiyle sezonu 12 aya yayacak!

Kapadokya, kış turizmiyle sezonu 12 aya yayacak!

Türkiye'nin peribacaları ve yer altı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya'da hedef, önümüzdeki dönemde Erciyes Dağı'ndaki kayak merkezlerini de içine alan programlar yaparak, turizm sezonunu 12 aya yaymak...



Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye gelen turist sayısının her geçen  yıl arttığını, bu yıl da artışın devam ettiğini söyledi.


 Kapadokya'nın yılda 2,5 milyonun üzerinde turistin ziyaret ettiği önemli bir turizm merkezi olduğunu belirten Durmaz, 2013 yılı sonunda ziyaretçi sayısının 3 milyona yaklaşmasını beklediklerini kaydetti.


Kapadokya'ya olan ilginin artmasında özellikle yurt içi ve dışında gerçekleştirilen turizm fuarlarında bölgenin tanıtılmasının önemli etkisi olduğunu dile getiren Durmaz,  şöyle devam etti:


"Turizm şirketlerimiz buralarda önemli bağlantılar kuruyor. Örneğin Hindistan, Çin ve Brezilya gibi nüfus potansiyeli yüksek olan ülkelerde yapılan fuarlara da katıldık ve bunun bize çok olumlu geri dönüşleri oldu. Biz buraları bölgemiz açısından bakir ülkeler olarak adlandırıyoruz. Çünkü daha önceki yıllarda bu ülkelerden çok az sayıda turist geliyordu. Ama yapılan tanıtımlar sayesinde bu ülkelerden gelen turist sayısı artmaya başladı." 


Aralık ayında genel olarak bölge turizminde bir düşüşün yaşandığını ancak ay sonundaki yılbaşı hareketliliğinin turizmcilerin yüzünü güldürdüğünü anlatan  Durmaz, kalan 15 günlük süreçte Noel tatili ve yılbaşını Kapadokya'da geçirmek isteyenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu şimdiden rezervasyonlarla birlikte otellerin doluluk oranının yüzde 50'lere ulaştığını ifade etti.


 


- Erciyesle kış turizmini değerlendirecekler 


 


 Önümüzdeki yıllarda hedeflerinin kış turizmine ağırlık verip Kapadokya'da sezonu 12 aya yaymak olduğunu vurgulayan Durmaz, şöyle devam etti:


"Amacımız turizmi 12 aya yaymak. Erciyes Dağı bize çok yakın, kış turizmi kapsamında oradaki kayak merkezlerinden yararlanıp, Erciyes'i de içine alan Kapadokya programları yaparak, bölgede turizmi daha iyi yere getireceğimize inanıyorum. Kış turizmi bizim için çok önemli. Kapadokya 4 mevsim ayrı güzel. Şu anda bölgede kar örtüsü var. Yine farklı bir güzelliğe büründü. Bu mevsimde gelen insanlar soğuk sıcak demeden bölgeyi geziyor ve fotoğraflıyor. Bu nedenle Kapadokya için 3 milyon turist hedefi çok büyük bir sayı değil çünkü bölgemizin potansiyelini tam kapasite ile kullandığımızda bu rakamı kolayca geçebiliriz."


 


- 11 ayda  2 milyon 682 bin turist geldi


 


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, geçen yılın Ocak-Kasım döneminde 2 milyon 504 bin 236 turistin geldiği Kapadokya'yı bu yılın aynı diliminde 2 milyon 682 bin 473 yerli ve yabancı turist gezdi.


Kasım ayında 296 bin 353 kişinin ziyaret ettiği Kapadokya bölgesinde turistlerin en çok ilgi gösterdiği mekanların başında Göreme Açık Hava Müzesi,  Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı şehirleri yer aldı.


2012 yılında ise Kapadokya'yı 2 milyon 572 bin 816 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişti.


AA


Geri Dön