26 / 04 / 2024

Ali Engin Keçeli kimdir?

Ali Engin Keçeli kimdir?

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi kimdir? Seba İnşaat ne zaman kuruldu? Seba İnşaat bugüne kadar hangi projeleri hayata geçirdi? İşte Ali Engin Keçeli'nin biyografisi ve Seba İnşaat...



Ali Engin Keçeli kimdir?

Ali Engin Keçeli, 1966 yılı İstanbul doğumlu. Engin Keçeli, Işık Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde eğitim aldı. Ali Engin Keçeli bugün, Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi.


1984 yılından itibaren ticaret hayatının içinde aktif olan Keçeli, birçok derneğin de yönetim kurulunda görev yapıyor. 


Keçeli, İstanbul İnşaatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Sanayi Odası meclis üyeliği, İstanbul Sanayi Odası Vakfı Genel Sekreterliği, İktisadi Kalkınma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ve Genel Sekreterliği görevlerini sürdürüyor.


Keçeli Sülalesi 1930′lu yıllarda esas memleketleri olan Rize’den İstanbula göç etmişlerdir. 


İstanbul’da ağırlık olarak Mecidiyeköy’e yerleşen aile Mecidiyeköy’ün en eski ve en kalabalık sülalesi olmuşlardır. Rize’de başlayan siyaset tutkusu İstanbul’da da devam edip hem siyasetin içinde bulunup hem de ticarete yön vererek İstanbul’da kendilerinden söz ettirmişlerdir. 


İstanbulda “Fırıncılar” diye ün yapan aile fertleri zaman içersinde bir çok ticaret hamlelerinde bulunmuşlardır. Siyasete Rize’de Çayeli Belediye Başkanlığı ile başlayan aile fertleri arasında bugün bir çok partide görev yapan bir çok kurumda teşkilatta ve kulüplerde hizmet yapmış bir çok aile bireyi ile karşılaşmaktayız. Bunun yanı sıra aile içinde sanatsal eğilimleri olan ressamlık hattatlık ve şairlik gibi vasıfları olanlar da bulunmaktadır.


Seba İnşaat

"Türkiye Engin Keçeli ismini SEBA İnşaat ile tanıdı. SEBA İnşaat’ın yüzde 50 kurucusuydular. Diğer yüzde 50 öteki ortaklar Haşmet Mürşit ve Gazenfer Mürşit kardeşlerdi. İstanbul’da çok sayıda butik projeler yaptılar.


İlk yaptıkları projeler;  

Şirketin eski ortaklarından Haşmet Mürşit bir gazeteye verdiği röportajda ilk projelerini şöyle anlatıyor: “SEBA olarak ilk projemiz Salih Tatlıcı’nın yarım kalan işiydi. Onu bitirdikten sonra Etiler ve Ulus’ta projeler aldık. 

Biz İstinye’de projelere başladığımızda buralarda yol yoktu. İstinye’nin çehresi bizimle değişti. Lüks kaliteli konutları biz getirdik buraya.”



Orhan Keçeli kimdir?




Geri Dön