26 / 04 / 2024

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul tepkisi!

Ali Öztunç'tan Kanal İstanbul tepkisi!

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “İzmir depremi üzerine ders çıkarmalarını bekliyorduk. AKP bu can pazarı içinde, Kanal İstanbul’u yapma acelesinde” diye konuştu.



4 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan acele kamulaştırma kararlarına tepki gösteren CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “İzmir depremi üzerine ders çıkarmalarını bekliyorduk. AKP bu canpazarı içinde, Kanal İstanbul’u yapma acelesinde” diye konuştu..

Deprem Gerçeğine Odaklanmalı

"Deprem olunca birkaç gün gündemi bu konuya ayırıp, sonrasında kendi rutinlerine devam ediyorlar demiştik, AKP yine şaşırtmadı" açıklamalarında bulunan Öztünç, “Bir kez daha hatırlatıyoruz; gerçek olan Kanal İstanbul değil, deprem İstanbul’dur. İstanbul’da olan bir deprem ülkeyi ne hale sokar, bunu düşünün. Hayal peşinde koşmayın” dedi. 

Kanal İstanbul’un Acelesi Ne ?

Kanal İstanbul’un yaratacağı ekolojik ve ekonomik sorunlar nedeniyle kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çeken Öztunç, “Kanal İstanbul’un acelesi ne ? İstanbul’daki trafik yoğunluğunu çözdünüz de sıra boğazlara mı geldi? İstanbul’un nüfusu arttıracak, doğa ve yaşam alanlarını yok edecek, susuz bırakacak bir projenin acilliğini AKP herkese anlatsın” diye konuştu.

Kanal İstanbul’un bağlantı yolları için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön