16 / 04 / 2024

Ali Safa Şen: Kapalı pazar için imar planı yeniden düzenlensin!

Ali Safa Şen: Kapalı pazar için imar planı yeniden düzenlensin!

Yeniden gündeme gelen kapalı pazar ihtiyacı ile ilgili konuşan Seyyar Tuhafiyeciler Odası Başkanı Ali Safa Şen, kapalı pazarların yapımının önündeki engelin imar planları olduğunu ifade etti.



Kapalı pazarların önemine değinen Başkan Şen, "Bizim talebimiz şehrimizdeki bütün pazarların sabit ve kapalı pazar olması. Burada önemli olan mevcut pazarların kurulduğu bölgelerde ve halkın ulaşımının kolay olacağı yerlerde olması. Sokak pazarları formatında, yine çeşitli pazarcı esnafının ver alacağı çeşitlilikte olmalı. Bütün kapalı pazarların alışveriş .şartlarına uygun olması önemli. Hem esnaflarımız hem odamız hem de halkımızı hu memıııın etler" diye konuştu. 


İMAR PLANLARI DEĞİŞMELİ 


Kapalı pazarların önündeki engelin imar planları olduğunu söyleyen Şen, şöyle konuştu: "Maalesef imar planlan yapılırken, şehrin bu denli büyüyeceği öngörüleınemis ve pazar yerleri için yer ayrılmamış. Sorun buradan kaynaklanıyor. Kapalı pazar yapılacak yer sıkıntısı yaşanıyor. Kapalı pa/ar yerleri için yeni alanlar açılmalı. Çünkü Eskişehir devamlı büyüyor. Kapalı pazarların yapılması bölgenin huzuru, belediyelerin pazar lan denetimleri açısından çok önem taşıyor."


Yenişehir Gazetesi


Geri Dön