29 / 03 / 2024

Ali Talak: İzmir, yatırımcının dikkatini çekiyor!

Ali Talak: İzmir, yatırımcının dikkatini çekiyor!

Asrın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak, İzmir'in büyükşehir ve devlet tarafından yapılan önemli projeler sayesinde yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi. Projelerin sabırla tamamlanmasını beklemek gerektiğini sözlerine ekledi...




Çiğli'nin tanınmış işadamlarından Asrın Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Talak, İzmir'in büyükşehir ve devlet tarafından yapılan önemli projeler sayesinde yatırımcıların dikkatini çektiğini söyledi. Projelerin sabırla tamamlanmasını beklemek gerektiğini kaydeden işadamı Talak, imar planlarının hazırlanmasıyla kentin yükselen bir değer olacağını kaydetti. Asrın Grup olarak harita, mimarlık ve gayrimenkul danışmanlığı alanında hizmet verdiklerini belirten Talak, "Biz projelerin olabilirliğine göre danışmanlık yapıyoruz. Bu nedenle mevzuat konusunda önemli bir birikime sahibiz. 2006 yılından itibaren İzmir'de yatırımcının önü tıkanıyor deniyor. Ben buna kesinlikle karşıyım. Kentimizin en önemli sorunlarından biri imar planları. O dönemde Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından 1/100.000 bin ölçekli haritalar yapıldı. Ardından itirazlar ve iptaller geldi. Planlar yerele uygulanmaya çalışıldığında sorunlar başlıyordu. Ardından daha üst ölçekli 1/25000 ve 1/5000 yapılmalıydı. Ankara'daki donelerle, İzmir'deki doneler birbirini tutmadı. Bu nedenle gelen yatırımcı istediğini yapamadığı için geri döndü. 2006 yılında başlayan süreçte ortak bir akıl olmadı" dedi. 


Hedef, 1 numara olmak

Talak, "Birçok büyük firma İstanbul merkezli oluyor veya büyüdükten sonra merkezini İstanbul'a kaydırıyor. Biz birikimgayrimenkul.com adında bir internet sitesi açtık. Gayrimenkul alım, satım ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Büyük bir talep ve ilgi var. Bu firma İzmir'den çıktı ve İstanbul'a gitmeyecek. İlk olarak Türkiye'de 1 numara olmayı hedefliyoruz" dedi. 



Geri Dön