23 / 04 / 2024

Ali Ünal: Kepezli müteahhitler payına düşeni aldı!

Ali Ünal: Kepezli müteahhitler payına düşeni aldı!

KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, Kasım ayı konut satış verilerini değerlendirdi. Konut satışlarının yüzde 27 oranında azaldığına dikkat çeken Ünal, “Küçük ama sağlam adımlarla ilerlemeliyiz” diye konuştu.



Kepez İlçesi Müteahhitler Derneği (KEMDER) Yönetim Kurulu, gayrimenkul alımı yetkisi için olağanüstü genel kurula gitti. Sakarya Parkı içindeki 100. Yıl Restoran’da gerçekleştirilen genel kurulda konuşan KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, Kasım ayı konut satış verilerini değerlendirdi.

Antalya Son Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, 28 Ekim 2017 tarihinde göreve geldiklerinde derneğe büro satın almak için söz verdiklerini söyleyen KEMDER Başkanı Mehmet Ali Ünal, “Göreve gelirken en büyük amacımız derneğimizin kaynaklarını en doğru ve en tasarruflu şekilde kullanmaktı. Şimdiye kadar bütün programlarımızı derneğimize hiçbir maddi yük getirmeden sponsorlar kanalıyla gerçekleştirdik. Bundan sonra da böyle devam edeceğiz. Şuanda 242 üyemiz var. Hem ekonomik hem de nitelik anlamında Kepez’in en büyük sivil toplum kuruluşlarından birisiyiz. Göreve gelirken en büyük hayalimiz derneğimize büro almaktı. Şuanda bu büroyu almaya muktedir olduk. Biz burada sadece garimenkul alımı için karar alacağız. İleride satılmak istenirse de 3-5 kişinin kararıyla değil yine genel kurul kararı alınacak” açıklamasında bulundu.

Dernek olarak şimdiye kadar gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Ünal, “Devam eden bir okul inşaatına derneğimizin kasasına dokunmadan, yönetimden toplayarak 80 bin lira aktardık. Yönetimden 13, üyelerimizden 13 olmak üzere 26 kişinin desteğiyle, derneğimizin kaynaklarını israf etmeden bir araç temin ederek Kepez İlçe Emniyeti’nin hizmetine sunduk. Gecekonduları yanarak evsiz kalan bir aileyi 20 gün içerisinde yeni bir yuvaya kavuşturduk. Bizim gibi STK’ların amacı insanlara yardım etmektir. Bizde elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

Ekonomik krize dikkat çeken Ünal, “Dünyanın ve ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik krizden Kepez müteahhitleri olarak payımıza düşeni aldık. Yapılan araştırmaya göre Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre konut satışları yüzde 27 oranında azaldı. Yapmamız gereken temkinli bir tüccar gibi davranıp, heyecana kapılmadan, acele kararlar vermeden, gereksiz yüzdelerle kat karşılığı sözleşmeler yapmadan, güvenilir tedarikçilerden malzeme alarak, faizler yüksek olduğu için banka kredilerine bulaşmadan ve mümkün olduğu kadar sınırlarımız içerisinde çalışarak küçük ama sağlam adımlarla ilerlemeliyiz. Bundan önce de ekonomik krizler atlatıldı. Bu krizi de atlatmamamız için hiçbir sebep yok” şeklinde konuştu. 

Türkiye’nin müteahhitlik hizmetlerinde ikinci büyük ülke olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise, “Yurt içi ve yurt dışında iş insanlarımız inanılmazı başarıyor. İnşaat sektörü bugün ekonominin lokomotifi. O nedenle inşaat sektörü ne kadar başarılı olursa ekonomi o kadar iyiye gider ve halkın refahı yükselir. O yüzden inşaat sektörüne yeni yatırım imkanları açacak gayretleri ortaya koyuyoruz. Antalya’da inşaat sektörü itibariyle alt alta koyduğumuzda en büyük yatırıcılardan birisi altyapı ve üst yapısıyla Büyükşehir Belediyesidir” açıklamasında bulundu.


Geri Dön