25 / 04 / 2024

Aliağa'da kentsel dönüşümün tüm yönleri konuşulacak!

Aliağa'da kentsel dönüşümün tüm yönleri konuşulacak!

İzmir Kent Federasyonu, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenecek olan “Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda, dönüşümle ilgili merak edilen tüm sorular ilgili kurumlar tarafından yanıtlanacak.



Türkiye’nin en büyük sanayi kentlerinden Aliağa’da kentsel dönüşüm masaya yatırılacak.  İzmir  Kent Federasyonu, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Ticaret Odası işbirliğinde düzenlenecek olan “Kentsel Dönüşüm Konferansı”nda, dönüşümle ilgili merak edilen tüm sorular ilgili kurumlar tarafından yanıtlanacak.


Kentsel dönüşümle ilgili tüm kurumların temsilcilerinin bulunacağı konferans 21 Şubat Cuma günü saat 14.00’de Aliağa Ticaret Odası Konferans salonunda yapılacak. Toplantıya vatandaşların yanı sıra yapı sektörü temsilcileri ile kurum ve kuruluşlardan temsilciler de katılacak.


ALTO BAŞKANI SAKA: KENTSEL DÖNÜŞÜMDE BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Kentsel dönüşümün son dönemde çok konuşulduğunu ancak ortada bilgi karmaşası bulunduğunu belirterek, ““İzmir'in bütün şehir merkezinde ve içinde Aliağa’nın da olduğu 21 ilçesinde uygulanacak kentsel dönüşüm konusunda bilgi kirliliği yaşanıyor. Bu duruma son vermek için Kentsel Dönüşümle ilgili 8-10 kurumun yetkililerini vatandaşlarımız ve sektör temsilcileri ile bir araya getiriyoruz. İzmir Kent Federasyonu, Belediyemiz ve Odamız işbirliğinde önemli bir çalışmayı gerçekleştireceğiz. Kentsel dönüşümle ilgili sorusu olan, işleyişi ve uygulamaları merak eden herkesi 21 Şubat Cuma günü saat 14.00’deki konferansımıza bekliyoruz” dedi.


BELEDİYE BAŞKANI TURGUT OĞUZ: KENTSEL DÖNÜŞÜMDE MERAK EDİLENLER CEVAP BULACAK”

Aliağa belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz da, hızla gelişen Aliağa’da Kentsel dönüşümün önemli bir konu olduğunu vurguladı. “Kentsel dönüşüm çok konuşuluyor ama herkes başka bir şey söylüyor” diyen Başkan Oğuz, “İzmir Kent Federasyonu (İZKEF) Başkanı sayın Turgay Yokuş beni ziyaret ederek Aliağa’da bu konuda bir bilgilendirme konferansının yapılması önerisi getirdi. Biz de Ticaret Odamızla işbirliğinde bu konferansı yapmaya karar verdik. Kentsel dönüşümle ilgili tüm kurumlar, vatandaşlar ve inşaat sektörünü bu toplantıda buluşturarak merak edilen konuların açıklığa kavuşmasına yardımcı olacağız” dedi. 



Geri Dön