24 / 04 / 2024

'Almanya'da ev almak istiyorum' diyenler dikkat!

'Almanya'da ev almak istiyorum' diyenler dikkat!

Ülkemizde bazı insanlar ev almak için genellikle yurt dışını tercih ediyor. Ancak yurt dışından ev almak için bazı prosedürler gerekiyor. Peki Almanya'da ev almak istiyorum diyenler için gerekli belgeler ve evraklar nelerdir? İşte tüm merak edilenler...



Türkiye'den yurt dışına taşınmak isteyenlerin en çok tercih ettikleri yerlerden birisi Almanya oluyor. Hürriyet'te yer alan habere göre; Almanya'dan gayrimenkul almak günümüzde ise oldukça kazançlı. Faizlerin düşmesi ve Almanların gayrimenkul alımına çok sıcak bakmaması yatırımcılar için avantaj oluşturuyor.

Gerekli belgeler ve evraklar nelerdir?

Almanya'dan ev almaak için bazı prosedürlerin gerçekleşmesi gerekiyor. Almanya'dan ev alımı 5 aşamada gerçekleşiyor. Bu aşamalar da şu şekilde:

 - Tarafların aralarında yapılacak anlaşma mutlaka olmalıdır.

 - Bu anlaşmanın Noterde yapılması ve noter onayı gereklidir.

 - Gayrimenkul satış anlaşması tapuya sunulmalıdır.

 - Tapu devri mutlaka Tapu Müdürlüğünde gerçekleşmelidir.

 - Satışın yapılabilmesi için satıcının yetkili olması ve onay vermesi gerekmektedir.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

Almanya'dan gayrimenkul almak için satış sözleşmesinin dikkatlice okunması gerekiyor. Hazırlanan bu satış sözleşmesi mutlaka noter onayında gerçekleşmeli. Eğer noter onayı olmadan yapılan satış sözleşmesi oluyor ise bu durum bağlayıcı olmuyor. Ayrıca noter imza sırasında tarafların imza atarken neye imza attıklarını dikkatlice incelemelisiniz. Eğer imza atımı sırasında emin olunmaz ise yeminli tercüman çağrılıyor.

Oturma İznine Gerek Var mıdır?

Almanya'dan ev almak isteyenlere ülkede yaşayan kişilere oturma izni hakkı kazandıramıyor. Bu durumda Almanya'dan ev alabilmek için o bölgede oturma izninin bulunması şartı aranmıyor.

Almanya'da konut fiyatları el yakıyor! 

Almanya'da ev kiraları 5 yıllığına donduruldu!


Geri Dön