26 / 04 / 2024

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 



Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Münih ve Nürnberg gibi büyük kentlerde yükselen kira fiyatlarına işaret eden Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 

Dar gelirliler, yaşlılar ve ailelerin kira ödemelerinde sorun yaşamamasının engellenmesi amacıyla federal düzeyde yasa değişikliğine gidilmesi gerektiğini belirten bakanlar, koalisyon ortakları ile birlikte teklif sunacaklarını dile getirdi.

Almanya da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Bakanların tavsiyesine göre tadilat yapılarak modernleştirilmiş evlerde kira artırımı yapılabiliyor, fakat yalnızca satış sonucu el değiştiren eski evlere yeni sahibin 3 sene boyunca kira zammı yasaklanıyor. Yeni inşaatlar için ise söz konusu yasa değikliği teklifinin geçerli olmayacağına dikkat çekiliyor.

Almanya'da faizsiz konut sisteminden yılda 1 buçuk milyon kişi yararlanıyor!


Geri Dön