17 / 04 / 2024

Almanya'dan ev sahibi gelince ortada kaldılar!

Almanya'dan ev sahibi gelince ortada kaldılar!

Muş'un Varto ilçesinde yaşayan Gül Ailesi, 8 yıldır kiracı olarak oturdukları evin sahibi Almanya'dan dönünce sokakta kaldı.



Muş'un Varto ilçesine 18 kilometre uzaklıkta yer alan Güzelkent köyünde çobanlık yapan Cüneyt Gül (35), Emine Gül (30) ile evlendikten sonra Almanya'da bulunan köylüsü Haydar Beyazgül'e ait evi kiraladı. Toprak (8) ve Enes (5) isimli 2 çocuğu olan Gül Ailesi'ne, ev sahipleri haber gönderip, köyüne geri döneceğini ve evi boşaltmalarını söyledi. Ancak aile, köyde kiralık ev bulamadı.

CNN Türkt'te yer alan habere göre; ev sahibi Almanya'dan gelen Cüneyt Gül ise eşyalarını sokağa yığdı. Aile, sokakta kurulan brandanın altında yaşamaya başladı.

Varto Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvuruda bulunan baba Gül, ev isteğinde bulundu. Vakıfın olumsuz cevap verdiğini belirten Gül, "Köyde Almanya'da yaşayan birinin evinde kiracı olarak kalıyordum. Ancak ev sahibi Almanya'dan döneceğini söyleyince çıkmak zorunda kaldım. Köyde kiralık ev bulamadım. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat ettim. Olumsuz cevap aldım, maddi imkanım yeterli olmadığı için ev yapma imkanım yok. Perişan oldum. Eşyalarımı brandanın altına aldım. Eşim ve çocuklarımla birlikte gece gündüz bu brandanın altında yaşam mücadelesi veriyoruz" şeklinde konuştu.

Günlük yemeklerini komşularının verdiğini söyleyen Emine Gül ise "Sürekli yağmur yağıyor, çok zor durumdayız. Bir destek bekliyoruz. İki çocuğum var, eşim çobanlık yapıyor. Bir haftadan beridir dışardayız. Eşyalarımız ıslanmasın diye branda çektik. Yer bulamazsak sokakta kalacağız" ifadelerini kullandı.


Geri Dön