20 / 04 / 2024

Alo 181 ne işe yarar?

Alo 181 ne işe yarar?

Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet ve ihbarlar bakanlığa iletebiliyor. Peki Alo 181 ne işe yarar? Alo 181 nedir? İşte Alo 181 şikayet hattı...



Alo 181 ne işe yarar? 
Alo 181 Çevre Hattı 2013 yılından beri vatandaşların hizmetine sunuldu. Vatandaşların Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gitmelerine, Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinde sırada beklemelerine gerek kalmadan bakanlıkla birebir iletişime geçmesi amaçlanıyor. Peki Alo 181 ne işe yarar? Alo 181 nedir? İşte Alo 181 şikayet hattı...

Alo 181 nedir?

Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık gibi konularda Alo 181'e şikayet ve ihbarda bulunabiliyor. Çevresel etki değerlendirme, mekansal planlama, tabiat varlıkları, yapı denetim, mesleki hizmetler, imarla ilhili her türlü konu için çağrı merkezi sisteminden öğrenilebiliyor. 

Alo 181 ne işe yarar?

Alo 181 ne işe yarar? 

Çevre Yönetimi kapsamında çağrı merkezleri hava, su, toprak, atık, gürültü ve deniz kirliliği ile ilgilin şikayetlerin kaydedilerek şikayet ve ihbar sonuçlarını bakanlığa bildiriyor ve aynı zamanda çağrı merkezinde tapu kadastro bilgi ve randevu işlemleri dışında kentsel dönüşümle ilgili de bilgiler veriliyor. Riskli yapı, riskli alan ve rezerv alanı gibi konular hakkında bilgilerin öğrenebildiği hat, dönüşümde oluşan sorunların ve ihbarların Bakanlığa iletilerek, sorunlar çözülebilecek.

Vatandaşların hakları nelerdir?

Alo 181 Hattı en çok kentsel dönüşüm konuları için aranıyor. Afet riski altında bulunan bölgelerin dönüşümüyle ilgili merak edilen her şey Alo 181 Hattı'ndan öğrenilebiliyor.

Alo 181 ne işe yarar?

ALO 181'e ilgi artıyor!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön