26 / 04 / 2024

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ve dün 14 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti. Salı günü ise gram altında yükseliş gözlemlendi. Altın yatırımcılar için güvenli liman olarak devam ederken son günlerde yaşanan hareketlilik endişelere sebep oldu. Peki altın fiyatları neden düştü?



ABD’de enflasyon rakamlarının halen yüksek seyretmesi Fed’i sıkı para politikası uygulamaya zorluyor. Bu kapsamda Fed nisan ayında 50 baz puanlık faiz artırımına giderek 22 yıl aranın ardından en sert yükselişi gerçekleştirmişti.

Fed’in parasal sıkılaşmaya gitmesi doların küresel çapta güçlenmesinde etkili oldu. Tahvil faizlerindeki yükselişin de etkisiyle son dönemde yatırımcılar altından çıkarak dolara yöneldi. Dolar endeksi geçtiğimiz hafta cuma günü 105.005’i aşarak 20 yılın zirvesine çıkmıştı. Endeks bu hafta itibarıyla aşağı yönlü bir seyir izleyerek 103.682 seviyesine kadar geriledi.

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön