26 / 04 / 2024

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ve dün 14 haftanın en düşük seviyesine gerilemişti. Salı günü ise gram altında yükseliş gözlemlendi. Altın yatırımcılar için güvenli liman olarak devam ederken son günlerde yaşanan hareketlilik endişelere sebep oldu. Peki altın fiyatları neden düştü?



Gram altın fiyatı, şu dakikalarda 924 lira seviyesinde hareket ederken; ons altın fiyatı ise aynı dakikalarda 1828 dolar seviyesinde bulunuyor.

Altının ons fiyatı dün 3,5 ayın en düşük seviyesini görürken, haftanın ikinci işlem gününde toparlanma çabasıyla hareket ediyor. Altın fiyatlarında, ABD tahvil faizlerindeki yükselişin ve doların dünyada güçlenmesinin negatif etkisi devam ediyor.

Ons altın bugün içerisinde en yüksek 1830 dolar seviyesini; en düşük ise 1821 dolar seviyesini gördü. Ons altın, şu dakikalarda ise yüzde 0.22 oranında yükselişle 1828 dolardan işlem gördü.

Altın fiyatları neden düştü? 17 Mayıs gram altın düşüşte mi, yükselişte mi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön