20 / 04 / 2024

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Altın fiyatları, tahvil getirilerinin iki yılın en yüksek seviyesine çıkmasıyla düştü. Tahvil faizlerindeki bu yükselişte Fed'in daha hızlı sıkılaşacağı beklentileri ve politika yapıcıların açıklamaları etkili oldu.



 

Altın fiyatları, ABD Hazine tahvil faizlerindeki artışın baskısı altında düşüşünü sürdürdü. Gram altın ise küresel altın fiyatlarındaki düşüşe rağmen dolar/TL'nin yüksek seviyelerde işlem görmeye devam etmesiyle 800 TL sınırında işlem görüyor.  10 yıllık ABD Hazine tahvilinin faizi yılbaşından bu yana 25 baz puan artarak yüzde 1,76'ya çıkarak iki yılın en yüksek seviyesine çıktı. Tahvil faizlerindeki bu yükselişte Fed'in daha hızlı sıkılaşacağı beklentileri ve politika yapıcıların açıklamaları etkili oldu.

Altın fiyatlarına Fed baskısı!

Bloomberght.com'da yer alan habere göre; St. Louis Fed Başkanı James Bullard, perşembe günü yaptığı açıklamada politika yapıcıların Mart ayında politika yapıcıların hedef faiz oranlarını yükseltebileceğini ve enflasyona karşı atılan ikinci adım olarak Fed’in bilançosunu küçültmeye başlayabileceklerini belirtti.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön