27 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında ralli başladı mı? Dolarla altın yer mi değiştirecek?

Altın fiyatlarında ralli başladı mı? Dolarla altın yer mi değiştirecek?

Altın geçtiğimiz hafta test ettiği 1.614 dolar/ons seviyesinden hızlı bir toparlanma yaşayarak bu hafta 1.720- 1.730 dolar bölgesine yerleşti. Altında ralli bekleyen de var hızlı bir geri dönüş bekleyen de. İşte haberin detayları...



RJO Vadeli İşlemleri kıdemli piyasa stratejisti Bob Haberkorn, istihdam verilerinin Fed'in sıkılaştırma politikasına daha fazla açıklık getireceğini belirterek istihdam verilerinin beklenenden daha zayıf çıkması halinde, altının ralli yapacağını söyledi. Haberkorn istihdam verilerinin güçlü çıkması halinde Fed’in şahin politikasının devamına işaret edip altını düşüreceğini belirtti.

Altının kritik bir direnç noktası olan 1.670 doları aşmasının ardından diğer ara direnç noktalarını hızlı bir şekilde kırarak 1.725 dolar bandına gelmesinin önemli olduğu vurgulanıyor. Bu seviyenin üzerinde kapanışlar yapılmasıyla 1.738 ve 1.754 dirençlerini gündeme getirebileceği ifade edilirken geri çekilmelerde ise 1.720 ve 1.704 önemli destekler olarak öne çıkıyor. Gram  altında ise 1031 önemli bir direnç noktası olarak kabul edilirken, bu dirençlerin üzerinde 1038 ve 1045 seviyelerinin izlendiği belirtiliyor.

Commerzbank ve TD temkinli duruşu koruyor

Altında iyimser havaya rağmen düşüş beklentisi de korunuyor. Commerzbank analistleri doların baskı kurmaya devam edeceğini belirterek altın tahminlerini düşürdü. Analistler, Fed'in faiz seviyesini 2023 baharına kadar yüzde 5'e çıkarmasını yani 175 baz puan artırım yapmasını beklediklerini belirterek, güçlü doların hakimiyetinin bir süre daha sürerken altındaki fiyat tahminin 2022 sonu uçun 1800 dolardan 1700 dolara revize ettiklerini kaydetti. Analistler 2023 yılı sonu beklentisini ise 1900 dolardan 1800 dolara revize ettiklerine işaret etti.

TD Securities analistleri ise altında yaşanan son rallinin 1.580 dolara doğru tersine dönebileceği uyarısında bulundu. Analistler altında 1763 dolar seviyesinin güçlü bir direnç olmasını beklerken Fed'in faiz politikasını sürdürmesiyle altının 1580 dolarlık beklentilerine doğru geri çekileceğini ifade ediyor.

Altın bugün ne kadar? Gram altın ne kadar oldu? 7 Ekim 2022 altın fiyatlarındaki son durum..

İslam Memiş, gram altında 1500 TL'nin üstü için o tarihi işaret etti!

ABD'de kritik gelişme sonrası altın ve doların ilk tepkisi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön