24 / 04 / 2024

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Ünlü ekonomistten flaş tahmin! Olursa yatırımcı havalara uçar

Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Ünlü ekonomistten flaş tahmin! Olursa yatırımcı havalara uçar

Son dakika gelişmesi. Altın fiyatlarında son durum yakından takip edilmekte. Son günlerde yeniden yükselişe geçen gram altın 1019 TL seviyesine çıkarken, uzmanlardan gelen tahminler gündeme düştü. Altın fiyatlarında son durum. Altın yükselecek mi? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın...



Gram altındaki yükseliş yatırımcılar tarafından araştırılırken, uzmanların 2022 yıl sonu altın fiyatları için yaptığı tahminler dikkat topladı. Gram altın, ons ve dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanarak yükseldi. Analistler, özellikle ABD’de açıklanan son verilerin küresel resesyona ilişkin endişeleri artırması ve buna paralel ABD Merkez Bankası'nın (Fed) daha yavaş faiz artışına gideceği beklentilerinin altına olan talebi desteklediğini ifade etti. 29 Temmuz Cuma (bugün) 1019 TL'den işlem gören gram altının yükseleceğini öngören uzmanlar, yıl sonu içinse dikkat çeken tahmin yaptı.

ALTIN ONS FİYATI 1 AYIN ZİRVESİNDE
Fed'in faizi ikinci kez 75 baz puan artırdığı Temmuz ayı FOMC toplantısı sonrası konuşan Fed Başkanı Powell'ın korkulduğu kadar şahin mesajlar vermemesi ABD dolarını zayıflatırken altını destekledi. Powell'in faiz artırımlarının bir noktada yavaşlayacağı yönündeki sözlerinin yatırımcıların risk iştahını yeniden canlandırmasıyla birlikte ABD doları gerilerken spot altın fiyatı bu sabah 1770 dolara geldi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön