20 / 04 / 2024

Altın fiyatlarını düşürecek ikinci dalga geliyor! Piyasa uzmanları o tarihi duyurdu

Altın fiyatlarını düşürecek ikinci dalga geliyor! Piyasa uzmanları o tarihi duyurdu

Altın fiyatlarında 20 Haziran Pazartesi günü seyir nasıl oldu, gram altın, çeyrek altın, yarım ve tam altında oluşan son dakika fiyatları ne oldu. Altın fiyatlarını daha da düşürecek kulis bilgisi paylaşıldı. İşte yatırımcının dikkat etmesi gereken kulis bilgileri…



Altının kilogramı Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda 1 milyon 25 bin 700 liraya yükseldi. Çeyrek altın yüzde 0,36 gram altınsa yüzde 0,40 oranında düştü. Gram altın 1036 liradan çeyrek altın 1686 liradan satılıyor. Altının onsu ise 1837 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatlarında yarım altın 3376 tam Cumhuriyet altını ise 6722 liradan satılıyor. Bu altın tiplerinde düşüş miktarı ortalama yüzde 0,40 oranında hesaplandı.

Standart altın piyasada, en düşük 1 milyon 23 bin 610 lira, en yüksek 1 milyon 29 bin lirayı gördü.

Altın piyasasında oluşabilecek fiyat hareketlerini uluslararası dinamikler belirliyor.

Son olarak FED’in 14-15 Haziran tarihlerinde aldığı 0,75 puanlık faiz artırım kararı sonrasında dolar gücünü korumaya devam ederken altın fiyatları baskılanmaya devam etti.

ABD Merkez Bankası yatırımcının risk algısını değiştirip paranın altına değil de dolara yönelmesini istiyor zira ABD’de enflasyon açıklanan verilere göre 1981 yılından bu yana en yüksek seviyelere çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön