11 / 05 / 2024

'Altın mı alayım euroya mı geçeyim?' diyenler okusun

 'Altın mı alayım euroya mı geçeyim?' diyenler okusun

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Genel Müdürü Aysen Esen, altın yatırımcısının zarara uğramaması için yeni bir sistem kurduklarını şu an test aşamasındaki bu sistemin bir kaç hafta içinde devreye alınacağını söyledi.




Altına yatırım yapanların yatırımlarını altın olarak korumak istediklerini dövize ya da TL'ye çevrilmesini istemediklerine işaret eden Esen, "Altın güvenli liman olarak görülüyor. Diğer yatırım araçlarından olduğu gibi altından da bir getiri elde etmek isteniyor. Yatırımcı bankaya koyduğu altını çekmek istediğinde zarar etmek istemiyor" dedi. Altına yatırım yapanların bu taleplerini karşılamak üzere çeşitli enstrümanlar geliştirdiklerini anımsatan Esen, değişik ayarlardaki altınların, bileziklerin veya çeyrek altınların altın değerleme noktalarında (ADN) değerlemesi yapılarak banka hesaplarına gram altın olarak aktarıldığını hatırlattı. Yatırımcının istediği zaman altınını fiziki olarak banka şubelerinden çekmesinde sorun yaşandığını her şubede yeterli gram altın bulunamadığını kaydeden Esen, "Biz de halkımıza altınlarını fiziki olarak alabilme imkanını sunmak üzere ilk etapta web sitesi üzerinden kargoyla teslime dayanan bir model daha kurduk. Bu da en fazla bir hafta, 10 gün içinde hayata geçmiş olacak. Şu anda sistemi test ediyoruz" dedi. Esen ayrıca bankaya yatırılan altınların ADM'lerden çekilmesini sağlayacak bir sistem üzerinde de çalışmaların devam ettiğini belirtti.

İki şekilde kazanç mümkün

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön