17 / 04 / 2024

'Altın mı alayım euroya mı geçeyim?' diyenler okusun

 'Altın mı alayım euroya mı geçeyim?' diyenler okusun

İstanbul Altın Rafinerisi (İAR) Genel Müdürü Aysen Esen, altın yatırımcısının zarara uğramaması için yeni bir sistem kurduklarını şu an test aşamasındaki bu sistemin bir kaç hafta içinde devreye alınacağını söyledi.



KAD-SİS FATSİ işbirliği ile vatandaşların altın yatırımlarının 6 ve 12 aylık vadelerde iki şekilde değerlendirildiğini belirten Esen, KKM üzerinden TL olarak takip edilip vade sonunda kur koruma sistemine göre yatırımın değerlenmesi ya da TCMB'nin taahhüt ettiği yüzde 3'lük getiri imkanı bulunduğunu ifade etti. Esen, "Diyelimki sisteme 80 gram altın yatırdınız yüzde 3 getiri imkanı ile bu 82,4 gram oluyor. Vade sonunda altınınız ya da KKM rakamı daha cazipse onu tercih ediyorsunuz" dedi.

Sepete koyun sistemde tutun

KAD-SİS projesinde 5'i kamu toplam 9 bankanın bulunduğunu aktaran Esen bu sayıyı 15'e çıkarmak istediklerini söyledi. Halen 72 ilde 250 adet olan ADN sayısının ise  81 ilde 1.000'e çıkarılacağını dile getiren Esen, bu yılın ilk 5 ayında geçen yıl toplanan altın miktarının 2.5 katına ulaşıldığını ifade etti.
Esen tüm dünyada yaşanan ekonomik gelişmelere ve enflasyona işaret ederek altının güvenli liman olmaya devam edeceğini söyledi. Esen, "Yatırımcılara konjonktürü izleyerek yatırım sepetlerinin içinde her daim altını ve değerli metali bulundurmalarını öneriyorum ama bunu yastık altında değil ekonomik sistemin içinde güvenli şekilde tutmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Vatandaşın yatırım amaçlı altınlarının sisteme sokulabilmesi için daha önce Kuyumcu Altın Değerleme Sistemi (KADSİS) projesi hayata geçirilmiş ardından da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile iş birliğine giderek yıllık altın bazında en az yüzde 3 ek getiri sunan Fiziki Altın Tasarruf Sistemi (FATSİ) oluşturulmuştu.

Ünlü analistten altın fiyatlarıyla ilgili bomba tahmin: O tarihe kadar alanlar zengin olacak

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 19 Ağustos Cuma 22 ayar bilezik kaç TL?

Altını bilen adam İslam Memiş bu kez erken seçim için tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön