18 / 04 / 2024

Altın ve gümüş fiyatlarına dolar darbesi: 20 yıldır böylesi görülmemişti

Altın ve gümüş fiyatlarına dolar darbesi: 20 yıldır böylesi görülmemişti

Küresel ekonomideki resesyon dalgası endişesi ve 54 ülkede arta faiz baskısı nedeniyle altın ve gümüş dolar karşısında son 20 yılın en zor günlerini geçiriyor. Dünyanın rezerv parası doların etkisi değerli metallerin fiyatını baskıladı.



FED DOLARI TAHTINA OTURTTU 

FED'in şahin dolar adımları değerli metallerdeki düşüşte etkili oldu. Dünyada son 20 yılın zirvesine çıkan dolar altın ve gümüşe olan ilgiyi düşürdü.

Altın, resesyon gibi ekonomik krizlerde yatırımcıların güvenli liman olarak gördükleri bir yatırım aracı olsa da şu zamanda herhangi bir getiri yapmaması nedeniyle güçlü dolar karşısında zayıfladı.

 Dünya genelinde artmaya devam eden resesyon endişeleri ve enflasyona ilişkin belirsizlikler arasında, altın fiyatlarının yön arayışı sürecek.

Uzmanlar ekonomide artan risklerin ve ekonomik durgunluk endişesinin bir süredir altını 1800 dolar seviyesinin üzerinde tuttuğunu belirtse de merkez bankalarının enflasyonla mücadele konusunda verdiği faiz artışı mesajları değerli metali aşağıya doğru itmeye başladı. 

Kitco Metals kıdemli analisti Jim Wyckoff, “Altın ve gümüş kısa vadede tamamen düşüş eğiliminde ve bu da spekülatörleri vadeli işlem piyasalarından düşüş yönlü pozisyon almaya davet ediyor” dedi.

Yatırımcılar, önümüzdeki aylarda olası faiz artırımlarının büyüklüğüne ilişkin yeni ipuçları için ABD Merkez Bankası’nın Çarşamba günü yayınlanacak Haziran ayı toplantısının tutanaklarını bekliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön