16 / 04 / 2024

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.



ASYA'YA ALTIN GÖÇÜ BAŞLADI

Batılı yatırımcıların altın talebi azalırken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya’da hem sikke hem de mücevherat talebinde artış meydana geldi. New York ve Londra’dan çıkan altının rotası İstanbul ve Şanghay gibi merkezler oldu.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre den Türkiye ye altın ihracatı rekor kırdı

Küresel resesyonun gerçekleşeceğine ymnelik tehdit her ne kadar büyüse de Fed faiz artırımları hızına devam edecek. Bu durum ons altın için olumsuz bir zemin yaratmasının yanında altın piyasalarında ticaretin yönünün de değişmesine neden oluyor.

Küresel talep dengeleri yeniden şekilleniyor; Batı’nın talebi azalırken, Doğu’nun talebinde artış meydana geldi.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön