26 / 04 / 2024

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre'den Türkiye'ye altın ihracatı rekor kırdı

Altın ihracatında 9 senenin ardından bir ilk yaşanıyor. İsviçre'nin Türkiye'ye altın ihracatı Nisan 2013'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye ulaştı.



BATILI YATIRIMCININ ALTIN TALEBİ DÜŞTÜ

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları düştüğünde genellikle Asyalı yatırımcı devreye girip, bu fiyatlardan yüklü alım yapma eğiliminde bulunuyorlar.

Şu sıralar piyasalarda  yine bu süreç yaşanıyor. Mart ayındaki zirvesinden bu yana altın dolar bazında yüzde 18 değer kaybett. Bu durum Asyalı alıcıları harekete geçirdi. Batılı yatırımcının altın talebi düşerken, iç piyasalarında altının prim yaptığı Asya’da hem sikke hem de mücevherat talebinde artış yaşanıyor.

Altında 9 sene sonra bir ilk yaşanıyor! İsviçre den Türkiye ye altın ihracatı rekor kırdı

ÇİN'DE ALTIN TALEBİ YÜZDE 30 ARTTI

Dünya Altın Konseyi (WGC) tarafından yapılan açıklamaya göre; Çin, Hindistan ve Ortadoğu'da Eylül ayı itibariyle geçen 12 ay boyunca altına olan talebin arttığı, aynı dönem içinde Avrupa'daki satışların azaldığı belirtiliyor. 

Raporda, küresel külçe altın piyasasının batıdan doğuya kaydığının da vurgusu yapıldı. Çin'in mücevherat, sikke ve külçe altına olan talebi yüzde 30 artarak 996.3 tona ulaştı. Hindistan'da ise kullanım yüzde 24 arttı ve 977.6 ton oldu.

Türkiye'ye altın ihracatı son 9 yılın zirvesinde

Altın ithalatı 4,5 yılın rekorunu kırarken gümüş ithalatı düştü

Türkiye'nin altın ithalatı iki yılın zirvesinde!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön