20 / 04 / 2024

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı

Türkiye’yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomik veri gündemi beklerken gözler bir yandan ihracat ve enflasyon rakamlarında diğer yandan da TBMM’nin gündemine gelecek torba kanun teklifi görüşmelerine çevrildi.



20 Ekim’de faiz kararı bekleniyor
Ağustos ayına ilişkin işsizlik rakamları ise 10 Ekim Pazartesi günü belli olacak. İşsizlik oranı temmuzda 0,3 puanlık azalışla yüzde 10,1 seviyesinde gerçekleşmişti.

Merkez Bankasının ağustos ayına ilişkin ödemeler dengesi istatistikleri de 11 Ekim Salı günü açıklanacak. Cari işlemler hesabı, haziranda 4 milyar 10 milyon dolar açık vermişti.

Ekonomik gelişmelerin özel sektör üzerindeki etkileri bakımından 12 Ekim Çarşamba günü duyurulacak ağustos ayına ilişkin ciro endeksleri, perakende satış endeksleri ve sanayi üretim endeksi de yakından takip edilecek. Sanayi üretimi temmuzda yıllık yüzde 2,4 artarken Kurban Bayramı tatilinin de etkisiyle aylık yüzde 6,2 azalmıştı.

Eylül ayına ilişkin ilişkin konut satış istatistikleri 14 Ekim Cuma günü belli olacak. Eylül ayına ilişkin merkezi yönetim bütçe gerçekleşmeleri ise 17 Ekim Pazartesi günü Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından duyurulacak.

Gözler, 20 Ekim’de toplanacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında da olacak. Kurul, geçen ay bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 13’ten yüzde 12’ye indirmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizle ilgili değerlendirmelerinin ardından gözler PKK’ya odaklandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön