26 / 04 / 2024

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı

Altını, doları, eurosu olanlar dikkat! Kritik tarihe günler kaldı

Türkiye’yi gelecek haftadan itibaren yoğun bir ekonomik veri gündemi beklerken gözler bir yandan ihracat ve enflasyon rakamlarında diğer yandan da TBMM’nin gündemine gelecek torba kanun teklifi görüşmelerine çevrildi.



Bütçe ve torba yasa teklifi gündemi
Ekim ayıyla birlikte 2023 yılı merkezi yönetim bütçesine ilişkin hazırlıklar da hız kazanacak. Bakanlıklar, yoğun bütçe mesaisinde bulunurken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanacak 2023 bütçesi, 17 Ekim’de TBMM’ye sunulacak.

Ekonomi yönetimi, 1 Ekim’de yapılacak açılışının ardından TBMM’ye sunulacak torba kanun teklifine ilişkin de yoğun mesai yürütecek. Ekonomik düzenlemeleri içeren torba kanun teklifiyle dar gelirliye destek paketi, Kredi ve Yurtlar Kurumu borçlarıyla ilgili düzenleme ile Fiyat İstikrar Komitesinin yeniden yapılandırılması gibi konularda adım atılmış olacak.

Teklifle ihracatçı firmaların iki temsilcisine “yeşil pasaport” verilmesi, çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteği sağlanması gibi düzenlemeler de hayata geçirilecek.

Geçen yıl devreye alınan kur korumalı mevduat hesabı uygulamasının bir yıl daha uzatılması da kanun teklifiyle gerçekleşecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön