19 / 04 / 2024

Altını olan gümüşe bir baksın! Gümüşü olan kazandı daha da kazanacak

Altını olan gümüşe bir baksın! Gümüşü olan kazandı daha da kazanacak

Faiz kararı gümüşe işlemedi desek yeridir. Gümüş ayakta kaldı, kazanç sağladı. Gümüş faize meydan okuyarak, 1 ayda % 1,3 kazanç sağlayarak ayakta kaldı. Son 1 ayda altın yüzde 5’ten fazla değer kaybederken, gümüş yaklaşık yüzde 1.3 oranında yükseldi. 



Ons gümüş geçtiğimiz hafta sergilediği sağlam duruşun ardından bu hafta Fed’in baskısını üzerine alsa da yine de ayakta kalmayı başardı.

Gümüş faize meydan okuyor, 1 ayda % 1,3 kazanç sağladı

Dünya gazetesinin aktardığına göre Fed’in sert faiz artışının fiyatlandığı son 1 ayda altın yüzde 5’ten fazla değer kaybederken, gümüş yaklaşık yüzde 1.3 oranında yükseldi. 


Beklentiler trend çizgisinin yukarı yönde aşılamaması nedeniyle gümüş yatırımcısını endişelendirse de fiyatların psikolojik 19 doların üzerinde kalabilmesi halinde daha fazla kazanç sağlayacağı yönünde. Ons gümüş ABD Merkez Bankası'nın faiz kararını 19 dolar barajına doğru geri çekilerek bekledi. Son 2 yılın en düşük seviyesi olan 17,55 dolar seviyesinden kararlı bir şekilde toparlandıktan sonra 19 doların üzerinde kalıcı olmaya çalıştı.

Uzmanlara göre ana direnç seviyesinin 19.85 dolar noktasında yerleştiği görülüyor. Bu bölgenin hemen üstü önemli bir psikolojik eşik denilen 20 dolar seviyesi. Ons gümüşün yeni kazançlar elde edebilmesi bu psikolojik eşiğin kararlı bir şekilde yukarı yönde aşılabilmesi gerek. Gümüşün yokuş yukarı tırmanışı 20.50 bölgesi ele geçirilirse uzmanlara göre 21 dolara ulaşılmasını sağlayabilir.

Altın/gümüş rasyosu 1 ayda 96’dan 85’e geriledi

Gümüşün altından daha iyi performans gösterdiği dikkat çekiyor. Bon f ay içinde ons altın yüzde 5’ten fazla düştü, gümüşün onsu ise yüzde 1.3 civarında yükseldi. Bu dönem içinde, 1 ons altının aldığı gümüş miktarına işaret eden altın/ gümüş rasyosu da buna bağlı olarak geriledi. 22 Ağustos-22 Eylül arasında en yüksek 96 seviyesine kadar çıkan bu oran şu sıralar 85 civarında. Bu da gümüşün altın ile makası kapattığını gösteriyor. 

Altını olan gümüşe bir baksın! Gümüşü olan kazandı daha da kazanacak


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön