18 / 04 / 2024

Altınok Öz Yakacık'taki park inşaatını inceledi!

Altınok Öz Yakacık'taki park inşaatını inceledi!

Başkan Altınok Öz, Kartal’ın en büyük parkı olacak alanda incelemelerde bulundu. Öz, Yakacık Havuz Sokak yanındaki park alanında çalışmalar hakkında detaylı bilgi alırken, yapılması gerekenler konusunda da talimatlar verdi.



Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Yakacık’ta bulunan ve Kartal’ın en büyük parkı olacak alanda incelemelerde bulundu.

 

Başkan Altınok Öz, Yakacık Havuz Sokak yanındaki park alanında çalışmalar hakkında detaylı bilgi alırken, yapılması gerekenler konusunda da talimatlar verdi. Parkta yer alacak havuzun mozaik yapımını da inceleyen Başkan Altınok Öz, parkın ilçede yapımı devam eden projelerden bir tanesi olduğunu belirtti. Parkın tamamlanması ile Kartal’ın deniz ve Adalar manzaralı en büyük parkı olma özelliğini kazanacağını söyledi.

 

Kartal’ın en büyük parkı olacak

 

Başkan Altınok Öz, göreve geldikleri 2009 yılından itibaren yeşil alanlar ve parkların sayısında önemli bir artış olduğunu belirterek şöyle konuştu: “Bizim dönemimizde, yeşil alanlar iki kat artırılmıştır. Bu park yapılana kadar Kartal’ın halen 12 dönüm arazi üzerinde en büyük parkı olma özelliğini taşıyan ‘Mehmet Ali Büklü Parkı’ yerini 17 dönüm arazi üzerine yapılan Yakacık’taki bu parkımıza bırakacak. İnşallah ileride daha büyük parklar da yapacağız.”


“Tüm birimlerimizle Kartal için özverili çalışmalar yürütüyoruz”


Başkan Altınok Öz, bu park ile birlikte bütün çalışmaları bizzat takip ederek bilgi aldığını ve çalışmaların hızla ilerlediğini belirtti. Op. Dr. Altınok Öz: “Tüm birimlerimizle Kartal için özverili çalışmalar yürütmekteyiz.”dedi.


 “Projelerimiz insan odaklıdır”


Başkan Altınok Öz, park içerisinde farklı etkinlik alanlarının olacağını belirterek: “Yakacık, çok güzel bir parka kavuşacak. Yeşil alanlar, birçok yerde rant uğruna yok edilirken; biz Kartal’da yeşil alanların artırılması için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Doğaya, çevreye, insana bakışı ve yaklaşımı ile ‘Sosyal Belediyeciliğin’ başarılı proje örneklerini Kartal’da uyguladık. Bundan sonra da uygulamaya devam edeceğiz. Kartal Belediyesi olarak projelerimiz insan odaklıdır.” diye konuştu.


Yakacık Parkı bittiğinde içerisinde; 800 metrekare futbol sahası, üç ayrı çocuk oyun alanı, bir tanesi büyük olmak üzere üç adet amfi, büyük amfi etrafında gezilebilecek meydan, oturma-dinlenme alanları, seyir terasları, kitap okuma alanları yer alacak. Parkta ayrıca, sıhhi bitkiler, yenilebilir bitkiler, kokulu bitkiler ile bir de havuz olacak. Ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmalarının da tamamlanması ile Kartal Yakacık’ta halkın deniz manzaralı yeni bir gezi ve dinlenme alanı olacak.


Geri Dön