19 / 04 / 2024

Amasya Altındağ Sitesi sakinlerinden dolandırıcılık protestosu!

Amasya Altındağ Sitesi sakinlerinden dolandırıcılık protestosu!

Amasya'nın Taşova ilçesinde site sakinleri, satın aldıkları daireleri inşa eden müteahhidin kendilerini dolandırdığı iddiasıyla eylem yaptı Altındağ Sitesi sakinleri, "Evsiz kaldık", yazılı pankartlarla sitenin önünde bir araya geldi.



Amasya'nın Taşova ilçesinde site sakinleri, oturdukları daireleri satan müteahhidi, kendilerini dolandırdığı iddiasıyla protesto etti.


Altındağ Sitesi sakinleri, "Evsiz kaldık", "Evlerimizi satıyorlar" ve "Sesimizi duyun Başbakanım" yazılı pankartlarla sitenin önünde bir araya geldi. 


Site sakinlerinden Abdullah Biçer, gazetecilere yaptığı açıklamada, hayatı boyunca biriktirdiği parayla bir ev aldığını ancak müteahhit Peyami A'nın borcu yüzünden evinin hacizli olduğunu söyledi.


İstanbul'da çalışarak emekli olduğunu, daha sonra memleketi Taşova'ya yerleşmek için bir ev aldığını anlatan Biçer, şöyle konuştu:


"Peşin parayla evimizi aldık, tapu dairesinde bize evin ipotekli olduğu söylenmedi. Dairenin ipotekli olduğunu bilsek, peşin parayla alır mıydık? Müteahhide ulaşamıyoruz, kaçtığı söyleniyor. Müteahhit bizim dairelerimiz üzerinden bankadan kredi çekmiş, şimdi de bu borca istinaden evlerimize haciz geldi. Müteahhidin üstünde 54 daire bulunuyor, bu daireler haczedilse borç ödenir. Bankaya 'Neden müteahhidin dairelerini haczetmiyorsunuz da bizim dairelerimizi haczediyorsunuz?' diye soruyoruz, cevap alamıyoruz. Sezsizlerin sesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan bize yardımcı olmalarını bekliyoruz. Biliyoruz ki onlar mazlumun yanındadır."


Süleyman Çiçek de zihinsel engelli oğlu için köydeki tarlasını satarak daire aldığını dile getirerek, "Köyde oturuyorduk, oğlumun tedavi için sürekli hastaneye gidip gelmesi gerekiyor. O yüzden köydeki tarlamı ve hayvanlarımı satarak ilçeden ev aldım. Şimdi evime benim olmayan bir borçtan dolayı haciz geldi, oğluma aldığım ev elimden gitti" şeklinde konuştu.


Raziye Tilki de 3 aydır uyuyamadıklarını, evlerinde huzursuz şekilde oturduklarını belirterek, "Biz müteahhide güvenip elimizde, avucumuzda ne varsa sattık, bu evi aldık. Bizi kimse uyarmadı, 'Bu daireler ipotekli' demedi. Devlet büyüklerimizden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön