25 / 04 / 2024

Amasya Suluova Sosyal Konutları'nın yüzde 60'ı tamam!

Amasya Suluova Sosyal Konutları'nın yüzde 60'ı tamam!

Suluova Kaymakamı Hayatı Taşdan, ilçede yapımına başlanılan sosyal konut inşaatlarında incelemelerde bulundu ve konutları yüzde 60'ının tamamladığını söyledi. Projenin tamamının 2-3 ay içerisinde bitirilmesi bekleniyor.



Suluova Sosyal yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı(SYDV) tarafından  TOKİ  İdaresi kanalıyla yaptırılan Suluova Borsa Mahallesi deki eski Pan-Et tesisleri ile Belediye İtfaiye Müdürlüğü binası arkasındaki arsada devam eden sosyal konut inşaat alanında incelemelerde bulunarak firma yetkililerinden bilgiler alan Kaymakam Taşdan, 2+1 şeklinde toplamda 127 adet olan sosyal konut inşaatının hızla sürmekte olduğunu ve her dairenin net 55 metre kare olduğunu belirtti.


Türkiye'de ilk defa bir sosyal konutun asansörlü yapıldığını ve hızla devam eden inşaat çalışmalarının %60'ının bittiğini, tamamının 2-3 aya kadar bitmesini beklediklerini, sosyal konutların resmi teslim tarihinin ise 2016 yılının Nisan ayı sonu olduğunu belirten Kaymakamımız Taşdan, Konutların her türlü alt ve üst yapısının, çevre düzenlemesi, elektrik, su, kanalizasyon ve doğalgaz gibi çalışmaları tamamen bitmeden hak sahiplerine teslim etmeyi düşünmediklerini, tüm gerekli ve her türlü hizmet ve de sistemin tam anlamıyla kullanılabilir olduğunu görmeden konutları oturuma açmayacaklarını ve hak sahiplerine teslim etmeyeceklerini, sosyal konutları hak sahiplerine sorunsuz olarak teslim etmeyi istediklerini söyledi. 

Sosyal konutlara müracaatların konutların tamamlanması sonrası alınacağını, yapılan 127 adet sosyal konutların %10 kadarının yani 13 dairenin engelli ihtiyaç sahibi vatandaşlar tarafından alınmasının sağlanacağını, müracaatların 127'den fazla olması durumunda ise noter huzurunda kura çekimiyle hak sahiplerinin belirleneceğini ifade eden Kaymakam Taşdan, Sosyal konutlara müracaat şartlarının ise: "Muhtaçlık kriterlerine uyup uymadıkları tespit edilecek aileler için müracaat şartları ise şu şekildedir. Öncelikle müracaat eden ailenin ihtiyaç sahibi olması ve o ailedeki gelirin kişi başına 303 lirayı geçmiyor olması lazım, hanede oturanların sosyal güvencelerinin olmaması lazım, Suluova'da ikamet ediyor olmaları, üzerlerine ev-mal-mülk olmamalı. TOKİ'nin konut imkanlarından daha önce yararlanmış olmamaları ve TOKİ'ye borçlu olmamaları gerekiyor. 


Konut yapım çalışmaların hızla devam ettiğini, toplam 127 adet daireden ve 4 bloktan oluşan sosyal konutların yapım ve yerleşim planlarına göre birbirlerinin rüzgarını ve güneşini engellemeyecek planda yapıldığını, blokların ortasında otopark, yeşil alan ve çocuk oyun alanlarının mevcut olduğunu, ayrıca blokların hemen yanında içerisinde iki adet salon, mutfak, mescit, bebek emzirme odası, tuvaletlerin bulunduğu çok amaçlı bir adet sosyal konutun yapıldığını söyleyen Kaymakam Hayatı Taşdan, "Biz bu proje ve hizmetlerle bireysel olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın sorunlarını çözmekten ziyade aynı konumda olan, sosyal ihtiyaçları olan ve muhtaçlık durumları belirlenmiş vatandaşlarımızın toplu olarak konut ihtiyaçları sorununu çözme yoluna gittik. Bireysel olarak bu vatandaşlarımıza ev yapmak yada evlerine bakım-onarım yapmak bir yoldur ama bu yöntem çok doğru ve çokta tercih ettiğimiz bir yöntem değildir. Bu toplu konut projesiyle konut ihtiyaçlarını gidermek daha sağlıklı ve daha çözüm üretir bir yöntem olup aynı zamanda maliyetlerinde düşük olması sağlanmış olmaktadır. Ayrıca ihtiyaç sahibi ailelerin ve özellikle de çocukların daha sağlıklı ve nitelikli ortamlarda yetişmesi mümkün olacak. Bu projenin genel manada ilçemize, bu gibi vatandaşlarımıza ve devletimizin yürüttüğü sosyal hizmetlere önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. 


Mutlak suretle hakkaniyetle gerçek ihtiyaç sahiplerinin ev sahibi olmalarını sağlayacaklarının altını çizen Kaymakam Taşdan, "Hak sahipleri evlerine kavuştukları zaman ev taksitlerini ve konutlarda kullandıkları elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri kendileri ödeyecektir. Henüz ödeme şartları belirlenmiş değil ama çok düşük ve çok uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacaklardır. Bu konutlarda oturacak ailelerimizle ilgili ilerde bir sosyal sorunla karşılaşmamak içinde şimdiden değerlendirme ve çalışmalarımızı da yapıyor ve de gerekli tedbirlerimizi almaya çalışıyoruz. 



Amasya Objektif Gazetesi


Geri Dön