19 / 04 / 2024

Amerika'da koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

Amerika'da koronavirüs konut satışlarını nasıl etkiledi?

Fed "Bej Kitap" raporunun Mayıs 2020 sayısında, konut satışlarının azaldığı belirtildi ve yeni projelerin hayata geçirilememesinden dolayı müteahhitlik faaliyetinin de düştüğü kaydedildi...



Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı "Bej Kitap" raporunun Mayıs 2020 sayısı yayınlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bankanın 12 şubesinden gelen analizlerle düzenlenen raporda, "Kovid-19 salgınıyla ilgili aksamaların bir yansıması olarak ekonomik faaliyet tüm bölgelerde azaldı, birçoğunda keskin bir düşüş gösterdi" ifadeleri yer aldı. 

Raporda, otomobil ve konut satışlarının azaldığı belirtilerek, birçok bölgede yeni projelerin hayata geçirilememesi sebebiyle müteahhitlik faaliyetinin de düştüğü kaydedildi. 

ABD Merkez Bankası (Fed), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kapanan işletmelerin yeniden açılmasıyla genel ekonomik faaliyetin toparlanacağına dair umut olmasına rağmen görünümün son derece belirsiz ve toparlanma hızına ilişkin kötümserliğin etkili olduğuna dikkat çekti. 

ABD'de yeni konut satışları nisanda yüzde 0,6 arttı!


Geri Dön