19 / 04 / 2024

Amerika'dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye'ye mi geliyor?

Amerika'dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye'ye mi geliyor?

Bitcoin, 18 ayın en düşük seviyelerini düştü. Yatırımcıların zarar gördüğü bu durum, dünya çapında düzenleme çağrılarına neden olurken Türkiye’de düzenleme yapılıp yapılmayacağı heyecanla bekleniyor.Peki, bu düzenlemeye yönelik son gelişmeler neler oldu?



Kripto piyasaları son iki ayda büyük düzeltmelere tanık oldu. Küresel kripto para piyasa değeri, Kasım 2021’de 3 trilyon dolar ile ulaştığı en yüksek seviyeden 950 milyar dolara kadar  geriledi. Artan enflasyon ve FED’in faiz oranı artışları arasında bulunan zayıf küresel işaretler; kripto pazarlarında büyük bir satışa yol açtı. Yatırımcılar ve traderlar şimdi kripto piyasalarının bu sene tekrar toparlanıp toparlanamayacağını araşyırıyor. Bu sırada, piyasada yaşanan düşüşler ve dolandırıcılık girişimleri yatırımcılara zarar vermeyi sürdürüyor.

Yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek adına Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne kripto para yasa tasarısı gönderilmesi planlanıyordu. Fakat ana akım medya kuruluşlarına göre uzmanlar, tasarının seçimden sonraya kaldığını söylüyor. Bu uzun sürecin arkasında, kripto düzenlemesi konusunda bir örnek olmaması gibi faktörler yer alıyor. Yani, dünyada kripto paraları bir temele oturtmuş olan bir ülke henüz bulunmuyor.

 Amerika dan sonra kripto para düzenlemesi Türkiye ye mi geliyor?

Kriptokoincom'dan Aslı Dinçer'in haberine göre; uzmanlar, geçtiğimiz sene  yaşanan Thodex skandalı, Vebitcoin gibi gelişmeler nedeniyle düzenleme adımının acilen atılması gerektiğini düşünüyor. Örneğin uzman Oytun Es’e göre kripto para borsaları “mantar gibi türüyor”. Bu yüzden, potansiyel bir mağduriyete karşı “sermaye şartı” gibi önlemlerin alınabileceğini belirtiyor. Ayrıca uzman, Twitter ve bazı internet siteleri üzerinden kripto manipülasyonu yapıldığına vurgu yapıyor. Düzenleme ile bunların da takibe alınması gerektiğini öneriyor.

Öte yandan Kadir Has Üniversitesi Öğretim Görevlisi İsmail Hakkı Polat, kripto para mağduriyetinden kurtulmak için kamu spotlarına başvurulabileceğini vurguluyor. Polat’a göre eğlenceli ve öğretici kamu spotları aracılığıyla toplumsal bilinç yükeltilebilir.

Kripto paralarda bunlara dikkat! Yanıltan gerçekler ortaya çıktı! Yatırımcılar gözden kaçırmayın! 

Kripto para borsasında neler oluyor? Uzman isimden kritik uyarı

Kripto para zengini çokça aldığı koini açıkladı! Yatırımcılar dikkat!

Hızlı koşup sert çakılan Kripto paralarda kabus devam ediyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön