29 / 03 / 2024

Amerikan Merkez Bankası FED'de bomba istifa! Başkan Biden'a soğuk duş

Amerikan Merkez Bankası FED'de bomba istifa! Başkan Biden'a soğuk duş

Joe Biden'ın ABD Merkez Bankasının (FED) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, adaylıktan çekildi.



 ABD Merkez Bankası Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı için aday gösterilen Sarah Bloom Raskin, Cumhuriyetçilerin muhalefeti nedeniyle adaylıktan çekildi. 2011'den beri Pennsylvania'dan senatoya seçilen Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomeyîn çağrıları nedeniyle zor duruma düşen Raskin'in istifası Başkan Biden'da soğuk duş etkisi yarattı. Biden istifaya ilişkin Raskin, endüstri ve muhafazakar çıkar grupları tarafından "temelsiz saldırılara maruz kaldı' dedi.

OYLAMADA SENATO KARIŞTI

Raskin'in geçmişte bir fintech şirketinin yönetim kurulundaki rolüyle ilgili üstü kapatılan iddialar olduğu gündeme getirilmişti. Cumhuriyetçi Senatör Pat Toomey Cumhuriyetçileri oylamayı boykot etmeye çağırmış ve Komitenin 12 Cumhuriyetçi üyesi Raskin'e yönelik itirazlar nedeniyle oturumu boykot etmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön