26 / 04 / 2024

Amerikan Merkez Bankası FED'de bomba istifa! Başkan Biden'a soğuk duş

Amerikan Merkez Bankası FED'de bomba istifa! Başkan Biden'a soğuk duş

Joe Biden'ın ABD Merkez Bankasının (FED) Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine aday gösterdiği Sarah Bloom Raskin, adaylıktan çekildi.



DİĞER ADAYLARA GÜN DOĞDU

ABD Başkanı Biden, geçtiğimiz Ocak'ta FED'in Finansal Kuruluşlardan Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevine Sarah Bloom Raskin'i aday gösterdi ancak Cumhuriyetçilerin sert muhalefetiyle karşılaşan Raskin, Biden'ın FED'de boş bulunan görevlere aday gösterdiği 5 isimden en tartışmalısı haline geldi. ABD Senatosu Bankacılık Komitesinde, Fed Başkanı Jerome Powell'ın ikinci bir dönem için başkanlığa adaylığı dahil olmak üzere Leal Brainard, Sarah Bloom Raskin, Lisa Cook ve Philip Jefferson'ın bankadaki boş görevlere adaylıklarının oylanması için Şubat ayında düzenlenmesi planlanan oturum Cumhuriyetçilerin boykotu üzerine ertelendi. Raskin'in adaylıktan çekilmesiyle ABD Merkez Bankası'ndaki diğer boş görevlere aday gösterilen isimlere gün doğdu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön