26 / 04 / 2024

Angel's Peninsula Marmaris oteli kiralanıyor!

Angel's Peninsula Marmaris oteli kiralanıyor!

Yönetimine mahkeme kararıyla kayyum atanan Koza-İpek Holding’e ait Marmariste’ki beş yıldızlı lüks otelin kiraya verilmesi kararlaştırıldı



Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla geçtiğimiz yıl yönetimine kayyum atanan Koza -İpek Holding'e ait  Ankara  İncek'teki malikâne ve İstanbul Bebek'teki köşk, kayyum yönetimi tarafından İpek ailesine kiraya verilmişti. Karar, Koza-İpek Holding Yönetim Kurulu toplantısında ailenin talebi üzerine oy çokluğu ile alınmış karara, Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla toplantıda yer alan Avukat Hasan Ölçer muhalif kalmıştı.


Koza-İpek Holdin'ing Marmaris'te bulunan ve bir süredir kayyum yönetimi tarafından idare edilen Angel's Peninsula Hotel'inde kiraya verilmesinin kararlaştırıldığı öğrenildi. Kayyum'un Turgut Köyü Burunucu Köyü mevkiğinde bulunan oteli kiraya vermek üzere yönetim kurulu kararı aldığı bildirildi. Beş yıldızlı lüks oteli kimin kiralayacağı merakla bekleniyor.


Sabah 






Bu haber Yeni Asır Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finans sağladığı iddiasıyla kayyum heyeti atanan Koza - İpek Holding bünyesindeki 7 yıldızlı otel de kiraya veriliyor. Marmaris'te bulunan altın kaplama musluklar ve metrekaresi 17 bin dolarlık seramiklerle kaplı otel için, yıllık 7 milyon 500 bin TL kira bedeli isteniyor. Angel's Peninsula Oteli için şimdiye kadar 2 milyon Euro'luk teklifin yapıldığı öğrenildi.


Musluklar 10 bin dolar 


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şirketlerine kayyum atanan firari Akın İpek'in 25 milyon TL değerindeki otomobil koleksiyonunun hafta sonu satılığa çıkarılması beklenirken, Marmaris'te bulunan ultra lüks otelin de kiralanması için teklif alınmaya başlandı. Kayyum heyeti tarafından kiraya verilecek olan otel için yıllık bedel olarak 7 milyon 500 bin TL değer biçildi. Otelde kullanılan fayansların metrekaresinin 17 bin dolar, altın kaplama olan muslukların ise tanesinin 10 bin dolar olduğu öğrenildi. Saray olarak değerlendirilen otelin kiralandıktan sonra da "helal konsepti" yle hizmet vereceği belirtildi.


Teklif usulü kiraya verilecek otelin şimdiye kadar kar sağlamadan işletildiği, paralel yapının toplantıları ile misafirlerini ağırlamak için kullandığı ve ücret alınmadığı da ortaya çıktı. Oteli devralan kayyumlar otelin kar elde etmesini sağlamak için kiralama için yapılan teklifleri açtı. Şimdiye kadar yıllık olarak 2 milyon Euro'luk teklif geldiği kaydedildi. Ayrıca İpek'e ait olan ve Marmaris'te bulunan 4 yıldızlı otel de kiraya verilecek. Bu otel için ise 680 bin TL kira bedeli biçildi.


Otelin gecelik fiyatları ise dudak uçuklattı. Odaların gecelik fiyatlarının odalara göre 900 TL ile 20 bin TL arasında değiştiği görüldü. Kayyum atanmadan önce kral dairesi olarak nitelendirilen ve geceliği 20 bin TL olan odalardan 4'ünün İpek ailesine tahsis edildiği öğrenildi.


Yeni Asır



Geri Dön