20 / 04 / 2024

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 



Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; projelerde inceleme yaptıran mahalle sakinleri Anıtkabir'in yaklaşık 300 metre yakınında yapılacak binanın kot katlarıyla birlikte 26.6 metre yükseklikte olacağına ve 10 kata yükseleceğine dikkat çekti. Yapılacak 10 katlı binanın, Anıtkabir'in çevresindeki 4 ve 5 katlı binalara emsal oluşturacağı, bu sebeple Anıtkabir'in silüetinin tehdit altına gireceği ifade edildi. 

Anıtkabir in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

İnşaatın durdurulması için mahalle sakinleri çok sayıda imza toplayıp imar değişikliğini gerçekleştiren Çankaya Belediyesi'ne itiraz başvurusu yaptı. Anıtpark Forumu da iptal davası açmak için hazırlıklarını başlattı. Daha önce sağlık merkezi yapılması planlanırken imar değişikliğiyle ticaret alanı yapılan 3 bin 500 metrekarelik boş arsa için Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'nın Ankara şubeleri de iptal davası açmıştı.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!


Geri Dön