18 / 04 / 2024

ankara imar planı değişikliği

ankara imar planı değişikliği

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

ÖİB'den Ankara'daki imar planı değişikliğine onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara Çankaya'daki bazı parsellerin imar planları ve plan değişiklikleri onaylandı. 

Yenimahalle'de imar planı değişikliği askıya çıktı!

Ankara Yenimahalle İlçesi'nde 2 adet 1 ve 2 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı önerisi askıya çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'nin Ankara Yenimahalle imar planı onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Ankara İli, Yenimahalle İlçesi, Yuva Mahallesi'ndeki 43264 ada 9 no.lu parsele yönelik imar planı değişikliği onaylandı. İşte Resmi Gazete'de yapılan açıklama...

Ankara Yenimahalle 'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Ankara Yenimahalle 'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak, 1/1000 ölçekli 61287 ada 6 parsele ilişkin Uygulama İmar Planı Değişikliği İmar ve Şehircilik Müdürlüğü panosuna asıldı

Ankara Etimesgut'ta uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Etimesgut İlçesi, Eryaman Mahallesi, imarın 45918 ada 1 ve 2 sayılı parsellerine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği Teklifi Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü ilan panosuna asıldı

Ankara Etimesgut 'ta imar planı değişikliği yapılacak!

Etimesgut İlçesi, Bağlıca Mahallesi imarın 47322 ada 1 ve 47323 ada 1, 2 ve 3 sayılı parsellerine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği panoya asıldı...

Ankara Pursaklar 'da uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Pursaklar 98283 ada 2 nolu parsele ilişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği yapacak, Uygulama İmar Planı Değişikliği ilan panosuna asıldı...

Ankara Yenimahalle 'de uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara İli Yenimahalle ve Alacaatlı Mahallesi 'nde uygulama imar planı değişikliği yapacak, değişiklik ile ilgili detaylar haberimizdeki ekte yer alıyor...

Pursaklar'da uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Pursaklar Belediye Başkanlığından: Pursakla'da uygulama imar planı değişikliği yapılacak...

Etimesgut'ta uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünden: Etimesgut'ta uygulama imar planı değişikliği yapılacak...

Ankara Yenimahalle'de uygulama imar planı önerisi!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden: Uygulama imar planı önerisi, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü panosuna asıldı

Etimesgut'ta uygulama imar planı değişikliği!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünden: Etimesgut'ta Uygulama İmar Planı Değişikliği yapılacak

Etimegut'ta imar planı değişikliği teklifi!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğünden: Etimesgut İlçesi Ahimesut Mahallesi'nde imar planı değişikliği teklifi panoya asıldı.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Ankara Gölbaşı’ndaki imar planı sorunu çözüldü!

Ankara Gölbaşı’ndaki  74 parselde yaşanan imar planı sorunu çözüldü. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, yaşanılan problemin kesin olarak çözümlendiğini söyledi. Bu parselde bulunan üç okula yeni alan açıldığı belirtildi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ne imar planı çağrısı!

Ankara Boztepe Mahalle muhtarı Ali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde reddedilen imar planı için çağrıda bulundu. Muhtar Yıldırım; “Bizi bu manzaradan kurtarın” dedi.

Ankara'da 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı'nda konuşan Mansur Yavaş, "Ankara'da tam 18 milyon nüfusa yetecek bir imar planı yapılmış. Yani bundan sonra bize kolay kolay imar artışı gelmeyecek" dedi.

Ankara Gölbaşı Tutuntaş Mahallesi imar planı değişikliği onaylandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca, özelleştirme kapsam ve programında bulunan Ankara ili, Gölbaşı ilçesi, Tutuntaş Mahallesi, 1416 ve 1417 numaralı parsellere ilişkin hazırlanan imar planı değişikliği onaylandı...

Ankara Karşıyaka Mahallesi 1/100 ölçekli imar planı askıda!

Yenimahalle Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü; Ankara İli Karşıyaka Mahallesi'ne ait 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkardı. Karar bugünkü Resmi Gazete yayınlandı.

Ankara Pursaklar 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

Pursaklar Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Ankara Pursaklar'da 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğini askıya çıkardı. Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Ankara Beypazarı'nda imar planı değişikliğine ret!

Ankara Beypazarı Ayvaşık Mahallesi’ndeki 6.57 hektarlık alandaki imar planı değişikliği Meclis'te reddedildi.

Ankara Caddesi ile TEM bağlantı yolu imar planı askıda!

İBB tarafından Ankara Caddesi ile TEM Bağlantı Yolu Arası Nazım İmar Planı'na ilişkin itiraz 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı..

Ankara Etimesgut'ta yol projesine ilişkin imar planı onaylandı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Özelleştirme Yüksek Kurulu Kararı gereğince Ankara Etimesgut'ta yol projesine ilişkin imar planı onaylandı..

ÖİB Ankara'daki 3 imar planı değişikliğini onayladı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Ankara Gölbaşı ve Yenimahalle İlçesi'ndeki bazı parsellere ilişkin imar planı değişikliğine onay verdi..

Ankara Çankaya imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya Lodumlu Mahallesi sınırları içinde bulunan 29173 Ada 1 parsele ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

ankara imar planı değişikliği Haberi

ankara imar planı değişikliği

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

Sözcü'den Erdoğan Süzer'in haberine göre; projelerde inceleme yaptıran mahalle sakinleri Anıtkabir'in yaklaşık 300 metre yakınında yapılacak binanın kot katlarıyla birlikte 26.6 metre yükseklikte olacağına ve 10 kata yükseleceğine dikkat çekti. Yapılacak 10 katlı binanın, Anıtkabir'in çevresindeki 4 ve 5 katlı binalara emsal oluşturacağı, bu sebeple Anıtkabir'in silüetinin tehdit altına gireceği ifade edildi. 

İnşaatın durdurulması için mahalle sakinleri çok sayıda imza toplayıp imar değişikliğini gerçekleştiren Çankaya Belediyesi'ne itiraz başvurusu yaptı. Anıtpark Forumu da iptal davası açmak için hazırlıklarını başlattı. Daha önce sağlık merkezi yapılması...