26 / 04 / 2024

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Alsancak Stadı'na onay!

Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan Alsancak Stadı'na onay!

Yenilenme süreci devam eden İzmir'deki Alsancak Stadı projesinde bir adım daha atıldı. Öngörülen İmar Planı Değişikliği, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından kabul edildi.



Türk futbol tarihinin en önemli anlarına tanıklık etmiş Alsancak Stadı’nın yenileme çalışmaları adına büyük önem taşıyan haberi Anıtlar Yüksek Kurulu’ndan geldi.Yenilenme süreci devam eden Alsancak Stadı projesinde kritik bir bürokratik adım daha atıldı. Öngörülen İmar Planı Değişikliği, Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından kabul edilirken; gözler son onayların çıkacağı Büyükşehir ve Konak Belediyeleri’ne çevrildi. Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu atılan adımla ihale ve inşaat sürecinin hızlanabileceğini söyledi.


“Geri sayım yaklaştı”


Altay Spor Kulübü olarak her platformda Alsancak Stadı’nın takipçisi olduklarını hatırlatan Başkan Ekmekçioğlu, Siyah-Beyazlı taraftarlar ve Camianın istekleri doğrultusunda revize edilen proje ile Altay ve İzmir’e yakışan bir Alsancak Stadı için geri sayımda sona yaklaşıldığını ifade etti. Ekmekçioğlu; “Alsancak Stadı’nın İmar Planı Değişikliği Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından onaylandı. Camiamızın önde gelen isimleri de gelişmeden büyük memnuniyet duydular. Süreç;  İzmir  Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi’nin onayına kaldı. En başından beri projeye destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanımız Sayın Sema Pekdaş’ın süreci olabildiğince hızlandıracaklarına inancım tamdır’’ dedi.




Gazete yenigün



Geri Dön