28 / 03 / 2024

Ankara Akyurt'ta gençlik merkezi inşa ediliyor! 

Ankara Akyurt'ta gençlik merkezi inşa ediliyor! 

Akyurt Belediyesinin 2020 yılında başlanacağını açıkladığı projelerinden biri olan gençlik merkezi ve yüzme havuzu inşaatının projesine ait çizimler ortaya çıktı...



Ankara Akyurt'ta 2020'de inşasına başlanacağı duyurulan gençlik merkezi ve yüzme havuzu inşaatının projesine ait çizimler ortaya çıktı.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre; geçen haftalarda inşaat arazisinde zemin etüt çalışmasının gerçekleştirildiği projede bir gelişme daha yaşandı. Akyurt'un en büyük projelerinden biri olacak proje hakkında açıklamalarda bulunan Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, "Çocuklarımız ve gençlerimiz ile yüzme hevesi taşıyan tüm Akyurtlular ve hatta çevre ilçelerimizden insanlarımız için hizmet edebilecek yalnızca Akyurt ile sınırlı kalmayacak bir projeye imza atıyoruz. Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezimizin projesi ve 3D çizimleri ortaya çıktı" şeklinde konuştu. 

2 YARI OLİMPİK HAVUZ

Yaklaşık 9 bin 500 metrekare inşaat alanına sahip olacak yapıya ilişkin ayrıntıları aktaran Hilal Ayık, "Kadın ve erkekler için ayrı ayrı tasarlanan yarı olimpik yüzme havuzları projemizin ana iki ayağından birini oluşturuyor. Çocuk havuzlarının da yer alacağı yarı olimpik havuzlarımızda ayrı ayrı soyunma giyinme odaları ile duşlar ve havuz başında şezlonglar yer alacak. Çocuklar için özel oyun alanı fuaye alanı lobi mescit spor salonu fitness ve ağırlık salonu plates ve step salonu kafeterya ve mutfak da bu alana dahil olacak. Çocuklarımızın ve ailelerimizin yüzmek için Ankara'daki diğer havuzlara gitme mecburiyeti de ortadan kalkmış olacak" değerlendirmelerinde bulundu.

Ankara Akyurt ta gençlik merkezi inşa ediliyor! 

GENÇLİK MERKEZİ

Bu büyük projenin ikinci ayağı olacak gençlik merkezinin gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak olması ve yeteneklerinin üzerine giden kendini geliştiren bireyler olmaları amacıyla hayata geçirildiğini ifade eden Ayık, şunları kaydetti:

"Gençlerimiz bizim değer verdiğimiz kitlemiz. Ülkemizin geleceğinde sorumluluk alacak bizlerden sonra bu vatanı emanet edeceğimiz yegâne gücümüz. Biz de gençlerimizin daha donanımlı olmaları kendilerini daha iyi geliştirmeleri ve yeteneklerini fark edebilmeleri için bu gençlik merkezini yapmayı uygun gördük. Spordan el becerisine hobilerini yapabilecekleri güzel ve kaliteli vakit geçirebilecekleri bir tesis inşa etmek amacındayız. 12 derslikli bölümde tüm katlara engelli kardeşlerimizin erişimini sağlayacağız. Ayrıca gençlik merkezimizin içerisinde idari odaları ve takım soyunma odalarını da barındıran voleybol basketbol hentbol ve salon futbolu için elverişli çok amaçlı kapalı spor salonu da yapıyoruz. Açık ve kapalı otoparkları ile de binamıza ulaşım ve araç ile giriş çıkış kolaylıkları sağlanmış olacak. Dış görünüşü itibariyle son derece modern Akyurta yakışan güzel bir bina olarak yerini alacaktır."

Trabzon Sürmene’deki Ruhban Okulu onarılacak!

Kocaeli'deki OSB’lerde virüs merkezi kuruldu!


Geri Dön