19 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

Ankara Altındağ'da gecekondular yıkılıyor!

ALTINDAĞ Belediyesi Altındağ'ı daha da modern hale getirmek için 25 binden fazla gecekonduyu yıktı. Altındağlıları daha ferah bir hayata kavuşturmak için gece kondu yıkımlarına devam ediliyor...



Gerçekleştirilen gecekondu yıkım çalışmalarına mahalle sakinleri ve yıkılan evlerin sahipleri de destek verdi. 37 yıldır Altındağ'da oturan Bircan Ecik de evi yıkılırken destek verenler arasındaydı. Ecik, gecekonduların yıkıldığını yeni yolların yapıldığını söyleyerek, bu çalışmalar sayesinde artık daha rahat edeceklerini söyledi. 


Yıkım çalışmalarına ilişkin bir açıklama yapan Altındağ Belediyesi Başkanı Veysel Tiryaki, imar planı tamamlanan mahallelerde uygulanan planlar ile yolda kalan gecekonduların yıkılarak hem yeni yol açıldığını hem de yolların genişletildiğini söyledi. Tiryaki, 2005'ten 2013 yılının ilk yarısına kadar açılan yeni yolların uzunluğunun 280 KM'ye ulaştığını söyledi. 


Ev yıkmanın hiç de kolay olmadığını söyleyen Başkan Tiryaki, "Kimsenin evini, yuvasını yıkmak arzu ettiğimiz bir şey değil. Kolay da değil. Ancak biz Altındağ Belediyesi olarak yaptığımız hiçbir yıkımda politik olmadık. Birilerinin evini yıkarken, birilerinin evi kalsın, onlar yıkılmasın demedik. Hep adaletli, özenli ve kararlı davranmaya özen gösterdik. Aksi takdirde bu gün bu mesafe alınmazdı" diye konuştu. 


Milli Gazete


Geri Dön