18 / 04 / 2024

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Ankara Altındağ ilçesinde yapılan kentsel dönüşüm kapsamında 2,5 sende 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduğunu belirtti. 



Ankara Altındağ Belediyesi, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde, 2,5 senede 4 bin 34 terk edilmiş yapının yıkıldığını bildirdi. Anadolu Ajansı'ndan Ömer Olcay'ın haberine göre; Belediyeden yapılan açıklamaya göre, son 2,5 yılda yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarına engel olan, vatandaşın sağlığını ve güvenliğini tehdit eden 4 bin 34 terk edilmiş yapı yıkıldı.

Ankara Altındağ da kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor!

Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, mahallelerin güvenliği ve estetiğini olumsuz etkileyen terk edilmiş yapıların yıkım çalışmalarının yasalar çerçevesi içinde devam ettiğini ifade ederek, kentsel dönüşümün önündeki engelleri kaldırmakta kararlı olduklarını belirtti.

Yıkılan terk edilmiş yapılar içinde çoğunlukta gecekonduların olduğuna dikkat çeken Balcı, şu ifadeleri kullandı.

" Altındağ, ülkemizin en önemli dönüşümlerinin yaşandığı bir ilçedir. Bu metruk yapıların bazıları yol veya park alanlarında kalıyor. Vatandaşlardan gelen talepleri dikkate alarak ilçede halk sağlığını ve çevre güvenliğini tehdit eden metruk yapıları yıkıyoruz. Böylece mahallelerimiz daha güvenli hale geliyor. Gerçekleştirdiğimiz metruk temizliği ile birlikte Altındağ'daki yeni yatırımların da önünü açıyoruz. Modern bir Altındağ'ı hep birlikte inşa edeceğiz."
  
Ankara Altındağ'da kentsel dönüşüm çalışmaları ne durumda?


Geri Dön