26 / 04 / 2024

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti. Gökçek, "Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum" dedi. 



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 8 bin 617 gündür sürdürdüğü görevinden bugün istifa etti. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Gökçek, "İstifamı Recep Tayyip Erdoğan istedi. Emir demiri keser. Başarısız olduğumuz düşündüğüm yorgun olduğum için değil sadece ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Erdoğan'ın talebini yerine getiriyorum. Bana istifa etmemem konusunda çok baskı yapan oldu. Recep Tayyip Erdoğan demek mazlumların sahipsiz kalmaması demektir. Ben Melih Gökçek olarak vebal altına giremem. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın emrine uyarak Belediye Başkanlığını bırakıyorum" ifadelerini kullandı. 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti!

 

Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan için istifa ettiğini ifade etti. Gökçek, "Bizler, bu umudu inşa ederken o gün liderimiz benim belediye başkanlığı yaparak katkı sağlamam gerektiğini düşündü. Bugün de istifa ederek katkı sağlamam gerektiğini düşünüyor. Ben istifa etmeyerek partim için oy kaybına yol açarsam bir vebali olacağını düşünüyorum. Başarısız olduğumu düşündüğüm için değil, yorgun olduğumu düşündüğüm için değil, ülkemi lider ülke yapacağına inandığım Recep Tayyip Erdoğan istediği için istifa ediyorum" dedi.

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti!


Ankara kentsel dönüşümde bir numara 

İstifa konuşması sırasında Ankara'daki kentsel dönüşüme de değinen Melih Gökçek, "Kentsel dönüşümde  Ankara  bir numaradır. Şu ana kadar kaldırdığımız gecekondu sayısı 20 bin 499'dur. 33 bin 612 konut ürettik. Bu konutları üretirken vatandaşımız mağdur olmasın diye ödediğimiz kira parası 265 milyon lira. Türkiye'de sanayi ve organize sanayilerine karşılıksız olarak altyapı hizmeti verdik. 290 trilyon liralık yatırım yaptık. Sosyal ve kültürel projelerde Ankara, Türkiye'de bir numaradır. Şu anda belediyemiz, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve engellilere yönelik 165 tane sosyal ve kültürel projesi yürüyor. Bir başka ilkimiz, Gazi Üniversitesi'nde başlattığımız meslek edindirme kurslarımız. Bu proje kapsamında 17 bin mezun verdik. Şimdi bütün Türkiye'de belediyeler aile yaşam merkezleri açıyor." şeklinde konuştu. 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek istifa etti!

 


Geri Dön