29 / 03 / 2024

Ankara Çubuk OSB'nin tamamlanma zamanı meclis gündeminde!

Ankara Çubuk OSB'nin tamamlanma zamanı meclis gündeminde!

Ankara Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanma zamanı TBMM gündemine taşındı. CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, konuya ilişkin 5 soru sordu..



Ankara Çubuk OSB nin tamamlanma zamanı meclis gündeminde!


CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin tamamlanma zamanına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e sordu.


CHP'li Gök önergesinde "Ankara'nın Çubuk ilçesinde kurulmakta olan Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin yer belirleme çalışmaları 2005 yılında yapılmasına ve bu tarihten sonra da alt yapı çalışmalarına başlanmasına rağmen 12 yıldır tamamlanamamıştır. Şimdiye kadar 30 milyon liralık bir harcama yapılmış olmasına rağmen 2016 yılı sonu itibariyle alt yapı çalışmalarının durdurulduğu iddia edilmektedir." açıklamalarında bulundu.


"Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin 12 yıldır faaliyete geçirilememiş olması bu bölgede önemli çevre sorunlarına yol açmaktadır. Örneğin bu bölgeye yakın Ömercik Mahallesi'nde yaşayan yurttaşlarımız, mahallelerinde kurulmasına izin verilen büyük kapasiteli ahırların sularını kirletmesi ve çevreye yaydığı kokudan şikayet etmektedirler." diyen Gök 5 soru sordu. 


Gök'ün soruları

1- Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi alt yapı inşa çalışmalarının durdurulduğuna ilişkin bilgiler doğru mudur?


2- Söz konusu bölgenin alt yapısı için 12 yılda ne kadar harcama yapılmıştır? Yapılan harcamanın bugünkü fiyatlarla tutarını açıklar mısınız?


3- Çubuk Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ne zaman tamamlanacaktır? Tamamlandığında bölge dışındaki ahırlar bölgeye taşınacak mıdır?


4- Başka ülkelerin nükleer santral inşa edebileceği 12 yılda bir organize sanayi bölgesi inşaatının alt yapısının tamamlanamamasının nedeni nedir?


5- Ömercik ve çevredeki diğer mahallelerin ortak sorunu olan bölgedeki büyük ahırların yol açtığı ve insan sağlığı ile çevreyi tehdit eden sorunları çözmeyi düşünüyor musunuz?







Geri Dön