20 / 04 / 2024

Ankara Cumhuriyet Kulesi mecliste konu oldu!

Ankara Cumhuriyet Kulesi mecliste konu oldu!

Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan kule inşaatının yıkımına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Emir hazırladığı soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti..



Ankara Cumhuriyet Kulesi mecliste konu oldu!


Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan kule inşaatının yıkımına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Emir hazırladığı soru önergesini İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya iletti.


Emir önergesinde; "Ankara Keçiören’de, “Türkiye’nin en yüksek kulesi” olması hedefiyle 2003’te temeli atılan Cumhuriyet Kulesi, müteahhit firmanın zarar ettiği gerekçesiyle 2003-2008 arasında birkaç kez durma noktasına gelmiştir. 10. İdare Mahkemesi, şikâyet üzerine açılan davada kulenin ruhsatını iptal etmiştir. 


Ardından Danıştay 6’ncı Dairesi, kulenin ruhsat iptali kararını, ‘imara aykırı’ olduğu gerekçesiyle onaylamıştır. İmar plansız kalan ve şu ana kadar 27 milyon TL harcanan  kulenin yıkılması kesinleşmiştir." dedi.


Emir'in soruları


1- Ortada bulunan bu kadar mahkeme kararına ve Ankara’nın  göbeğinde yarattığı görüntü kirliliğine rağmen, Cumhuriyet Kulesi’nin yıkımına neden başlanmamıştır? İlgili yargı kararları neden  uygulanmamaktadır?


2-  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’nin ve Keçiören Belediyesi’nin bu  konudaki görüşleri nedir? Kulenin, yeni imar düzenlemeleri yaparak ve güçlendirilerek tamamlanacağı dile getirilmektedir. Bu iddia doğru mudur?


3- Ruhsatı olmayan ve imara aykırı yapılan bu kulenin yapım  kararını kimler / hangi belediyeler vermiş ve onaylamıştır?


4- Atıl durumda bekleyen kule, uçakların uçuş sahası ve mania  hakkını gasp etmekte midir?


5- AKP’nin içindeki siyasi çekişmelerin kurbanı olan kule atıl bir  şekilde bırakılacak mıdır?






Geri Dön