29 / 03 / 2024

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

Kahramankazan Belediyesi 2021 yılı ilk meclis toplantısında aldığı kararlar doğrultusunda, iş yeri kapanan 70 esnaftan kira ve yer işgal bedeli almayacak.



Kahramankazan Belediye Meclisi'nin 2021 yılı ilk toplantısı gerçekleşti. Sabah'ta yer alan habere göre; gerçekleşen toplantıda iş yeri kapanan esnaflar için bir dizi kararlar alındı.

Buna göre; ilçede faaliyet gösteren ancak koronavirüs salgını nedeniyle iş yeri kapanan 70 esnaftan kira ve yer işgal bedeli alınmayacak. Ek olarak pandemi döneminde açık olan esnafa da kira zammı yapılmayacak.

 Ankara Kahramankazan Belediyesi iş yeri kapanan esnaftan kira ücreti almayacak!

CUMHUR İTTİFAKI'NDAN ÖNERGE 

İlçede esnaf ve sanatkarları sürekli olarak ziyaret ederek, sorun ve taleplerini dinleyen Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz'un, Kahramankazan Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetimiyle yaptığı istişare toplantısında, pandemi tedbirleri nedeniyle iş yerleri kapalı bulunan esnafa destek olunması kararlaştırıldı. Esnafa destek olunması kararı belediye meclisinin ocak ayı toplantısına taşındı. Toplantıda, Cumhur İttifakı meclis üyelerinin verdiği önergeyle, pandemi tedbirleri kapsamında iş yerleri kapalı olan belediye kiracıları ve diğer tüm esnafı sevindirecek bir karar alındı. Cumhur İttifakı meclis üyelerinin önergesiyle, pandemi süreci sonuna kadar iş yerleri kapalı olan belediye kiracılarından kira ve işgaliye bedeli ile yine dükkanı kapalı olan diğer tüm esnaftan da işgaliye bedeli almaması oy birliğiyle kabul edildi. Böylece pandemi nedeniyle zor günler geçiren dükkanı kapalı esnaflara destek sağlanmış oldu.

ESNAFIN YANINDAYIZ 

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, oy birliğiyle alınan karar için tüm meclis üyelerine teşekkür ederek, belediyelerinin imkânları ölçüsünde tüm esnaf ve sanatkarların her zaman yanında olduğunu belirtti Belediye meclisinde aldıkları bu kararın pandemi nedeniyle dükkanı kapalı olan ve zor günler geçiren esnafa bir nebze de olsa nefes aldıracağını belirten Oğuz, "Bu doğrultuda esnafımızı sürekli olarak ziyaret ediyoruz. Esnafımızla sohbet ediyor, istek ve önerilerini dinliyoruz, hayırlı, bol ve bereketli kazançlar diliyoruz. Bizlere gösterdikleri misafirperverlik için kendilerine teşekkür ediyorum. Yalnızca ilçemizin değil, ülkemizin de var olmasının önemli unsurlarından olan esnaf ve sanatkarlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Onlara elimizden gelen tüm desteği veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.
 

Ankara Kahramankazan, yeni hastane için gün sayıyor!


Geri Dön